3 stvari v tvojem domu, ki jih moraš VEDNO očistiti na roke

Čeprav so pomivalni stroji, sesalci, pralni stroji ipd. lahko tvoji odlični hišni pomočniki, pa se je treba nekaterih stvari lotiti čisto drugače: prijeti krpo v roke in jih zdrgniti. Preberi, katere stvari v tvojem domu so to.

Pod gospodinjskimi aparati

Večina med nami le redko premika gospodinjske aparate, zato se pod njimi začne nabirati umazanijo. Če se bomo spravili na kolena in pomili pod hladilnikom, pomivalcem posode in pečico, bomo dosegli dele, ki jih sesalec ali krpa na palici ne dosežeta. Če je možno strani popolnoma premaknimo, da bo čiščenje čim bolj temeljito. Najprej posesajmo nato pa na roke pomijmo.

Špranje

Majhni robovi in koti, v katerih se nabirajo prah in umazanija in jih ne očistimo ob rednem čiščenju. Če imamo del pod kuhinjskimi aparati zaprt, se na robu med omaro in tlemi lahko hitro začne nabirati umazanija. Takšne dele, kjer se umazanija rada nabira, je obvezno očistiti na roke, lahko si pomagamo tudi z bombažno vato, da stvar zares očistimo.

Zaključna letev, vrata in stene

Ko bomo pomivali po tleh, bomo opazili madeže na zaključnih letvah, obenem pa tudi kako umazane so stene in vrata, zato vzemimo cunjo in vse skupaj dobro zdrgnimo.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo