Tako se lahko ohladiš v naslednjih dneh

Izgleda, da se poletje še ni dokončno poslovilo. Preberi, kako se ohladiti v zadnjem letošnjem vročinskem valu.

Obleci tanka, ohlapna oblačila

Poleti smo nore na lanena oblačila. Obleci ohlapno srajco, oblekco ali pa hlače. Bistvo ni v tem, da razkrivaš čim več kože. Če oblečeš lahki material, ki omogoča tvoji koži, da diha, ti bo manj vroče v dolgem krilu kot pa v kopalkah.

Poskrbi za ustrezno hidracijo

Ko se živo srebro povzpne višje, mi pa smo fizično bolj aktivni kot sicer, moramo spiti več litrov tekočine dnevno. Težko je kar določiti koliko moramo spiti, saj je to odvisno od vsakega posameznika. Poslušati moramo svoje telo. Naj bo orientacijska mera za vse približno tri litre tekočine dnevno. Napitki naj ne bodo ne prehladni in ne pretopli. S premrzlo pijačo si lahko prehladimo grlo in si preveč shladimo želodec, medtem ko se preostalo telo sploh ne bo shladilo. Z vročo pijačo pa bomo dosegli zgolj to, da bo naše že tako pregreto telo še bolj zakuhalo. Idealna rešitev je, da čim večkrat posežemo po mlačnih napitkih.

Uživaj veliko sadja in zelenjave

Sadje in zelenjava sta v vročih poletnih dneh naša najboljša prijatelja. Še posebno tiste vrste, ki vsebujejo veliko vode. Tovrstne dobrote nam bodo naredile ogromno uslugo, saj bomo tako vase dobili še nekaj dodatne tekočine, ki jo enostavno potrebujemo.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo