So dlake okrog bradavičk znak za preplah?

dlake okrog bradavičk

Si jih tudi ti kdaj opazila in se nekoliko zbegano spraševala, zakaj so tam? Dlake okrog bradavičk so v večini primerov popolnoma običajen pojav, pa vendar se nam zdi, da tja ne sodijo. Če je pri moških to nekaj vsakdanjega, se nam zdi nekoliko nenavadno, ko jih najdemo okrog svojih prsnih bradavic. Ne samo, da nas motijo vizualno, začnemo se spraševati tudi, ali je naše telo v normalnem hormonskem ravnovesju, ali to nakazuje na kakšno bolezen v našem telesu, ali je z nami kaj narobe … Povsem razumljivo, da si se o tem začela spraševati tudi ti. Ampak ne skrbi. Verjetno gre za popolnoma normalen pojav.

No, pa razjasnimo enkrat za vselej, kaj pomenijo dlake okrog prsnih bradavic.

Dlake okrog bradavičk so običajno normalen pojav

Gre za to, da je danes “moderno”, da je ženska na vseh delih telesa brez dlak. Veliko se govori o odstranjevanju dlak na nogah, mednožju, obrazu, hrbtu … nekoliko manj pa o odstranjevanju dlak okrog prsnih bradavičk. Ampak ne skrbi, večina žensk jih ima. Če se ti občasno pojavi kakšna, si jo lahko izpuliš s pinceto. Ni ravno najbolj prijetno, je pa učinkovito.

Dlake okrog bradavičk so znak za preplah, kadar zelo močne, debele in črne, hkrati pa jih je tudi veliko. Skratka, če te spominjajo na moške dlake. V tem primeru lahko dlake okrog prsnih bradavic nakazujejo na hormonsko motnjo. Pogosto je to tudi eden izmed simptomov sindroma policističnih jajčnikov. Če si v dvomih, ti priporočamo, da se posvetuješ z ginekologom.

Ginekologa obišči tudi v primeru, da opaziš katerega od ostalih simptomov policističnih jajčnikov:

  • neredni menstrualni ciklus, pogosto izostajanje menstruacije
  • nenadzorovano pridobivanje telesne teže
  • nenehna utrujenost, brezvoljnost in pomanjkanje energije
  • nepričakovane težave s kožo (akne, mozolji)
  • bolečine in krči v trebuhu
  • težave z zanositvijo oziroma neplodnost
  • nepričakovana nihanja razpoloženja

Sicer pa ne skrbi, saj dlake okrog bradavičk ne predstavljajo nobene resne nevarnosti.

SRAMNE DLAKE: 5 RAZLOGOV, ZAKAJ JIH NE BI SMELA BRITI

Komentarji
Morda vas bo zanimalo