SRAMNE DLAKE: 5 RAZLOGOV, ZAKAJ JIH NE BI SMELA BRITI

Se strinjaš, da so sramne dlake ena izmed najbolj nadležnih stvari na svetu? Verjetno bi tudi ti dala vse od sebe, da se jih znebiš enkrat za vselej. Vendar prepričanje, da so sramne dlake neestetske in ne privlačne, ne velja od nekdaj. Včasih so bile normalen del spolnosti, ki se ga nihče ni sramoval. Obstajajo namreč razlogi, zakaj imamo ljudje na spolovilih sramne dlake. In stvari, ki se lahko zgodijo, če jih odstranjujemo, so naravnost strašljive. Preberi in se prepričaj na lastne oči. Morda si jih boš po branju tega članka nehala odstranjevati za vselej.

1. Zaščita

Sramne dlake so tam spodaj z razlogom. Gre za enega najbolj občutljivih predelov našega telesa, ki je nagnjen k okužbam, izpuščajem in srbečici. Dlake ga pred tem varujejo in preprečujejo omenjene težave.

2. Srbečica

Zagotovo poznaš občutek tiste grozljive srbečice po britju, ki kar ne mine. V javnosti se seveda ne moreš popraskati tam spodaj, ampak vemo, da bi se zelo rada.

3. Vraščene dlake

Kaj misliš, si tam spodaj bolj privlačna nekoliko poraščena ali gladka s polno mozolji in vraščenimi dlakami? Verjemi, tega nihče ne mara.

4 ŽIVILA, KI PREŽENEJO KANDIDO

4. Temperatura

Si vedela, da sramne dlake pripomorejo k vzdrževanju optimalne temperature v vagini? Če jih redno briješ, lahko porušiš ravnovesje. Pa ne samo temperaturno, temveč tudi bakterijsko. Zagotovo si ne želiš vnetja. Če se ti zdi, da čutiš neprijetno srbečico in vonj, TUKAJ preberi, kako si pomagati.

5. Znižujejo dovzetnost za spolne bolezni

Tako kot te ščitijo pred bakterijami, prahom in ostalimi snovmi, ki bi lahko zašle v nožnico, te na nek način varujejo pred spolno prenosljivimi boleznimi. Ampak POZOR, to nikakor ne pomeni, da zaradi dlak ne rabite uporabljati kondoma. Okužite se lahko kljub temu, le možnosti so nekoliko manjše.

Si vedela, da se nekaterim moškim sramne dlake še zmeraj zdijo bolj privlačne kot, če si gladko obrita? Oddajale naj bi določen vonj, ki moške naravnost obnori. Hkrati pa se nekaterim zdi naraven videz naravnost seksi. Kaj pa ti misliš? Se briješ zaradi drugih ali zaradi sebe?

 

Povzeto po: Times of India

Komentarji
Morda vas bo zanimalo