NEPRIJETEN VONJ NOŽNICE: KAKO SE GA ZNEBITI?

Neprijeten vonj nožnice je pojav, s katerim se slej ko prej sreča vsaka ženska. Lahko je posledica glivičnega ali bakterijskega vnetja, spolno prenosljivih bolezni, hormonskih sprememb v času nosečnosti ali menopavze, pozabljenega tampona ali celo nošenja tangic in prekomernega umivanja tam spodaj.

Če opaziš nenavaden obilen izcedek, bolečino med uriniranjem in spolnimi odnosi ter neprijeten vonj, je najbolje, da se posvetuješ z ginekologom. Za začetek pa si lahko pomagaš z nekaterimi domačimi recepti, ki ti bodo pomagali.

1. Olje čajevca

Neprijeten vonj nožnice lahko nastane tudi kot posledica uporabe pretirano odišavljenega toaletnega papirja in vložkov. Takoj se jih znebi. Pomaga ti lahko močno razredčeno olje čajevca (nekaj kapljic v kozarec vode), s katerim umij spolovilo. Lahko uporabiš tudi 2-3 kapljice olja čajevca in malo olivnega olja, kamor nato namočiš tampon in ga vstaviš za približno eno uro. Vseeno bodi z oljem čajevca previdna, saj je lahko zelo agresivno. Nekaj kapljic lahko kaneš tudi na vložek namesto na tampon.

2. Ananas

Pojej ogromno ananasa in ananasovega soka, saj izboljša neprijeten vonj nožnice in splošno zdravje tam spodaj.

4 ŽIVILA, KI PREŽENEJO KANDIDO

3. Vitamin C in šipek v prahu

Zdrobi vitamin C v obliki tabletke in ga zmešaj skupaj s polovičko čajne žličke šipka v prahi in nekaj vode. Nato v mešanico namoči tampon in ga vstavi za približno eno uro.

4. Kis

Pripravi si kopel in vanjo zamešaj dve skodelici jabolčnega ali belega kisa. Namakaj se približno 20 minut. Lahko smešaš tudi dve čajni žlički jabolčnega kisa v kozarec vode in mešanico spiješ. Bodi previdna, nekateri posamezniki so alergični na kis.

5. Česen

Zelo ironično, da lahko česen odpravi neprijeten vonj nožnice, ko pa ima sam tako zelo neprijeten vonj. Ampak verjemi ali ne, zelo pomaga! Lahko ga dodajaš k jedem in zaužiješ, lahko pa ga zaviješ v sterilno gazo, vstaviš v nožnico in pustiš delovati čez noč. Da ga boš lažje potegnila ven, si lahko pomagaš z vrvico, ki jo pred tem zavežeš koli gaze. Nikoli ne vstavljaj v nožnico česna samega, saj je zelo agresiven.

 

Povzeto po: Style Craze

Komentarji
Morda vas bo zanimalo