Spiš z mokrimi lasmi? TAKOJ prenehaj!

Seveda se ne boste zbudili s prehladom ali gripo, če boste na vsake toliko časa šli spat z mokrimi lasmi (čeprav sredi zime to ni najboljša ideja), a obstajajo druge posledice, ki lahko vplivajo na zdravje vaših las in celo kože. Spodaj smo zato poiskali šest razlogov, zakaj ne bi smeli nikoli iti spat z mokrimi lasmi! 

 

1.LOMLJENJE LAS 

Lasje se najhitreje in najlažje lomijo ravno takrat, ko so mokri. Medtem, ko spite in se premikate, se lasje premikajo in vlečejo na različne strani, s čimer se poveča možnost lomljenja las. 

 

2.VOZLANJE LAS 

Mokri lasje se bodo precej bolj vozlali kot suhi, vse to pa hitro vodi do vozlov, za katere vse zelo dobro vemo, da jih je izredno težko razčesati. Veliko žensk si las po umivanju sploh ne počese, saj menijo, da bo česanje poškodovalo lase, a to ni čisto res. Pametno je imeti glavnik s širokimi zobci, s katerimi vsaj na grobo lahko razčesete lase in preprečite, da bi se vozlali. 

 

3.PRHLJAJ 

Če ste žrtev prhljaja, raznih ekscemov ali celo glivic, naj vam povemo, da spanje z mokrimi lasmi to samo še poslabša. Topla, temna in vlažna področja so tista, na katerih se zelo hitro naredijo glivice in vaše lasišče je točno takšen prostor, ko se odpravite spat z mokrimi lasmi. 

 

 

4.PUSTI LASJE 

Sijaj vaših las pride zaradi naravne vlažnosti in olj, ki so prisotna na lasišču. Če položite mokro glavo na suh vzglavnik bo blago vpilo olja in vlago, zaradi česar bodo vaši lasje dehidrirani in brez sijaja. 

 

5.BAKTERIJE IN PLESEN 

Bakterije in plesen lahko nastanejo zaradi toplega in vlažnega lasišča. Povzročijo lahko, da se vaše lasišče začne luščiti, na dolgi rok pa vam celo lahko začnejo izpadati lasje. Če ne boste nehali spati z mokrimi lasmi, se bodo mikroorganizmi naselili na vašem vzglavniku in vedno znova se bodo znašli na vašem lasišču in slabšali stanje. 

 

6.GLAVOBOL 

Če se bodo na vašem lasišču nabirale bakterije, se bo vaše telo uprlo infekciji, s tem pa se bo povečal dotok krvi v glavo. Povečan tok krvi boste tako občutili kot glavobol, s katerim pa se res ne želite zbuditi naslednje jutro, kajne? 

 

Povzeto po: Ba-bamail 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo