Strokovnjaki za spolnost predlagajo, da poskusita takšno predigro

Predigra je zelo pomemben del spolnosti za oba spola, še posebej pa za ženske. Gre pravzaprav za nekakšno ogrevanje oziroma pripravo na spolnost, zaradi katerega je potem spolni užitek veliko večji in omamnejši. Strokovnjaki za spolne odnose predlagajo, da v predigro vključite nekaj, kar se morda na prvi pogled zdi neobičajno, ampak zagotovo poskrbi za vroč seks: seks na suho ali suho natepavanje.
Kaj je seks na suho in zakaj bi ga morali prakticirati?
Suho natepavanje (ang. dry humping) je pogosto podcenjeno. Obstaja neko vsesplošno mnenje, da se to počne le v srednji šoli oziroma na začetku raziskovanja spolnosti. Dejstvo pa je, da je lahko enako zadovoljivo tudi v zrelejših letih. Seksologi pravijo, da je suho natepavanje odlično za predigro in za doživljanje erotične katarze. Drgnjenje genitalij, ko smo še oblečeni, daje nam in našemu partnerju ravno dovolj telesnega kontakta, da smo hkrati vzburjeni in potešeni. Tako lahko na odličen način podaljšamo predigro, kar vodi v večjo verjetnost za doživetje orgazma.
Kot povsod pri spolnosti, je tudi tukaj komunikacija s partnerjem ključnega pomena. Suho natepavanje je lahko še posebej stimulativno za ženske, saj je izjemno učinkovito na področju klitorisa. Povejte partnerju, kakšen položaj in tempo vam ustrezata in če mogoče želite odstraniti kakšno plast oblačil.
Komentarji
Morda vas bo zanimalo