Tako boš shujšala v najhitrejšem času

Ko pride do hujšanja, je treba zagotoviti , da je vaš skupni vnos kalorij manjši od kalorij, ki jih porabite čez dan. Mnoge ženske si želijo hitro shujšati, a prehitra izguba kilogramov je lahko nevarna. Zato je pomemba varnost. 

1. Osredotočite se na kardiovaskularno vadbo

Za najboljše rezultate si vsak teden prizadevajte za vsaj 150 do 200 minut kardiovaskularne vadbe, kot priporoča American College of Sports Medicine. Izberite plavanje, kolesarjenje, ,veslanje, tek, pohodništvo, hojo navzgor ali igranje nogometa ali košarke, ko poskušate hitro izgubiti kilograme.

2. Hidrirajte z zelo nizkokaloričnimi pijačami

Ledena voda je idealna izbira za hujšanje (saj je bolj okusna kot hladna voda ali voda sobne temperature), vendar sta odlična izbira tudi črna kava in nesladkan čaj – vsebujeta samo 5 kalorij na porcijo. 

3.  Zmanjšajte vnos ogljikovih hidratov/osredotočite se na zdrave ogljikove hidrate

Zmanjšajte ogljikove hidrate na 130 gramov na dan (ali manj, če sledite strukturiranemu programu hujšanja), kar je priporočeni prehranski dodatek (RDA) za odrasle ženske.

Izberite ogljikove hidrate iz zdravih virov z visoko vsebnostjo vlaknin – kot so zelenjava, suh fižol in grah, polnozrnata žita (kvinoja ali rjavi riž), oreščki in semena .

4. Spanec

Pomanjkanje spanja spremeni raven hormonov v telesu, kar povzroči povečan apetit. Ko se zaradi pomanjanja spanja počutite leni, je manj verjetno, da boste telovadili čez dan in porabili dodatne kalorije. Zato je spanec pomemben.

5. Zapisovanje v dnevnik

Začnite pisati dnevnik.

Zapisovanje dnevnih aktivnosti je dobra strategija, ko poskušate hitro shujšati. S tem pomagate ugotoviti, kje imate težave – ali zaužijete preveč kalorij, zaužijete preveč sladkorja, se premalo gibljete ali premalo spite.

To so nekateri načini za hitro shujšanje. Če se kdaj slabo počutite ali ne morete slediti programu , naj vas ne obupa malodušje, preprosto poskusite z drugačno strategijo, da ostanete motivirani. Srečno!

Komentarji
Morda vas bo zanimalo