Tako lahko “očistiš” svoje telo po velikonočnih praznikih

Velikonočni prazniki so mimo in vsi imamo ponovno občutek, da smo pojedli veliko preveč, kot bi smeli. Mogoče občutek napihnjenosti in zaprtosti? Vsekakor je čas, da svojemu telesu privoščite tudi nekaj zdravega, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov za čiščenje telesa po preobilnih velikonočnih praznikih. Ni nujno, da stradate, svoje telo lahko očistite tudi tako, da vanj vnesete določena živila.

Vsako jutro spijte kozarec stisnjene limone in vode

Vstanite deset minut prej kot običajno in si privoščite okusno limonado. Stisnite dve ali tri limone in sok pomešajte z vodo – po želji hladno ali toplo. Če vam je napitek prekisel, zamešajte vanj čajno žličko medu, vendar je priporočljivo, da je v tem primeru voda topla ali vsaj mlačna, da se med lažje raztopi. Limona bo očistila vaše telo in vas napolnila z energijo in obilico vitamina C.

 

Poskrbite, da čez dan spijete zadostno količino vode

Pri odstranjevanju strupov iz našega telesa je zelo pomembno, da dnevno zaužijemo dovolj vode, saj voda najhitreje potuje skozi naše telo. Potrudite se, da vsako uro spijete vsaj 1dcl vode. Če vam pitje vode resnično ne gre, jo lahko popestrite z narezanimi kosi kumaric, melone, pomaranče ali limone.

 

Privoščite si skodelico zelenega “matcha” čaja

Matcha čaj je posebna vrsta japonskega čaja, ki vsebuje ogromno C vitamina in antioksidantov ter razstruplja telo. Če želite zraven čistilne kure telesa izgubiti tudi kaj kilogramov, vam bo matcha čaj zagotovo pri tem pomagal. Vendar previdno – vsebuje namreč trikrat več kofeina kot navaden zeleni čaj, zato ga nikakor ne pijte pred spanjem.

Na svoj jedilnik dodajte kurkumo

Kurkuma je čudežno živilo, ki se že tisoče let uporablja v vzhodni medicini in pomaga pri razstrupljanju telesa, saj deluje antibakterijsko. Blagodejno vpliva na čiščenje ledvic, krvi in žil, zelo dobra pa je tudi za sladkorne bolnike in bolnike z Alzheimerjevo boleznijo.

Kurkumo lahko uživate primešano v smoothieju ali katerikoli zelenjavni kremni juhi ali pa z njo potresete zelenjavo ali meso.

Namesto nezdravih prigrizkov si privoščite ananas

Če se vas zaradi čistilne kure, ki jo izvajate, poloti neprijeten občutek praznine in lakote v želodcu, raje kot po čem drugem posezite po ananasu. Če ste si zaželeli sladkega, lahko dober ananas zadovolji vaše želje, vi pa se obenem ne boste pregrešili in se potem počutili slabo. Ananas vsebuje še več vitamina C od nekaterih citrusov in deluje blagodejno na razstrupljanje vašega telesa.

Pripravite kosilo iz zelene zelenjave

Špinača, brstični ohrovt, koprive, zelena, brokoli. Tudi, če niste pretirani ljubitelji, se potrudite in skušajte najti način priprave, ki vam najbolj odgovarja. Zelenjavo lahko samo skuhate, da ne izgubi preveč vitaminov, lahko jo spražite ali spečete v pečici. Dobra alternativa pa je tudi kremna juha, kamor zmeljete omenjeno zelenjavo, v kateri potem lahko lažje uživate tudi, če je sicer ne marate preveč.

 

Povzeto po: Best Health Mag

 

 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo