TAKO SI LAHKO FRU-FRU POSTRIŽETE KAR SAME NA DOMAČEM KAVČU

Fru-fru je frizura, ki si jo vse omislimo na vsake toliko časa. Je sicer super za poživitev obraza, a čez čas lasje zrastejo, zakrijejo naše oči in enostavno nam začne iti na živce. A ker se nam res ne da klicati v salon in spraševati, kdaj se lahko naročimo samo zato, da nam postrižejo tistih nekaj laskov, zakaj si ga ne bi postrigle kar same? Ja, ni ravno enostavno, še posebej, če ste oseba, ki se je po nekaj popitih skodelicah kave rade tresejo roke, a verjemite prihranile boste čas in denar!

 

Pripravite se.

Pomembno je, da si fru fru ostrižete, ko so lasje suhi. Zakaj? Ko so vaši lasje mokri, so daljši. Če ne počakate, da se lasje posušijo, si hitro lahko odstrižete preveč las. Obvezno kupite škarje za striženje in nikakor ne uporabite navadnih škarij, s katerimi strižete vse ostalo. Ni potrebno, da stanejo celo premoženje, važno je, da so namenjene striženju las.

 

Samo zarežite.

Začnite tako, da v roke vzamete sredino, krajšo sekcijo vaših las, in potem konice potegnete skupaj. Vsi postrižite tako, da obrnete konice navzgor, s čimer jim boste dodali teksturo. Konec škarij držite približno v 45 stopinjskem kotu od obraza, da se slučajno ne boste dregnili v oko.

 

Če si želite malce bolj odrezan fru fru, pa na koncu držite glavnik, s čimer škarje vodite čez celotno dožino. Škarje držite horizontalno, s čimer bodo konice stale pri miru. Predvsem pa ne postrižite preveč, bolje če premalo in potem naknadno več.

 

Preverite svoje delo.

Mogoče ste z rezultatom zadovoljne, a vseeno preverite dvakrat. Takoj, ko končate s striženjem, si umijte in posušite lase in nato preverite, če je še vedno vse videti tako kot prej. Po stiliranju boste lahko opazili, da fru fru ni videti točno tako, kot ste si zamislili. Lasje se bodo prilagodili, ko jih boste stilirali in nekako vedo, da ste naredili spremembo. V tem primeru še enkrat vzemite škarje in začnite. Bodite potrpežljivi in ne hitite.

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo