Teh stvari ne smeš narediti po ločitvi

Ločitev ali razhod, sploh iz dolgoletne zveze, je vedno velika sprememba v življenju. Morda se počutiš olajšano, morda se počutiš, kot da je konec sveta, kakorkoli že, v nobenem primeru ne smeš takoj po ločitvi početi teh stvari:

Se pretvarjati, da je vse vredu

Ni. Tudi, če si se ti odločila za ločitev, te je do tega pripeljalo nekaj velikega. Vzemi si čas za žalovanje. Joći. Udarjaj v blazino. Pogovarjaj se s svojimi bližnjimi.

Poskusi, da ostaneta »samo prijatelja«

Prav je, da ostaneta v prijateljskih odnosih, sploh če vaju združuje še kaj drugega, kot so na primer otroci. Nikar pa se takoj po ločitvi ne pretvarjajta, da sta sedaj samo zelo dobra prijatelja. Normalno je, da se nehata družiti. Sprememba iz ljubimcev v prijatelje je nenaravna.

Iskati maščevanja

Ne glede na to, kako prizadeta si, nikar ne išči načinov, kako bi se svojemu bivšemu partnerju maščevala in ga čim bolj prizadela. Vzemi to kot še eno bolečo izkušnjo, ki te je v življenju nekaj naučila. Postavi se zase, usmeri se v svoje nove cilje in svoje življenje, njegovo pa pusti pri miru.

Spati skupaj

Marsikdo se tudi po ločitvi ne more zares ločiti. Če sta se odločila za tak korak, potem poskrbita, da se nehata videvati. Veliko ljudi se odloči za seks tudi po ločitvi, ampak naj te opozorimo, da je to zelo nezdravo in nevarno za vajino mentalno počutje.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo