To je najpogostejši razlog za pomanjkanje libida

Preberi, kaj moškega ali žensko ponavadi privede do pomanjkanja libida in posledično slabšega vzdušja v spalnici.

Hrana

Določena živila povečajo libido, druga ga znižajo. Negativno na naš libido, pa tudi počutje, vpliva predelana, hitra, industrijsko procesirana ter mastna hrana. Več boste uživali sveže in zdrave hrane, večjo željo po spolnosti boste imeli. Živila, ki povečujejo libido, so: marelice, maline, fige, artičoke, kalčki, sladki krompir, bučke, radič …

Preveč stresa

Če smo pod stresom in preobremenjeni, se ne moremo sprostiti niti v spalnici. Dokazano je, da orgazem pomirja, po njem pa se, če smo v stresu, počutimo olajšane.

Hormonske spremembe

Ženske na kontracepcijskih tabletkah z njimi vplivajo na svoje jajčnike, pa tudi na njihovo zmožnost proizvajanja hormonov, ki se lahko kaže v padcu libida.

Nekatera zdravila

Tudi zdravila, ki jih jemljemo, vplivajo na naš libido. Ta je manjši, če jemljemo več zdravil, ne glede na to, ali smo jih kupili ali dobili na recept. Najslabša so pomirjevala in antidepresivi, ki lahko celo preprečijo orgazem.

Novorojenček

Sploh po porodu, pozabimo na spolno aktivnost. Nižja vrednost estrogena pri materah povzroči suho nožnico in zniža željo po spolnosti, slednjo pa znižuje tudi samo dojenje. Matere z že starejšimi otroki pa enostavno ne najdejo časa. Ne obupajte in izkoristite vsako priložnost, ki se vama s partnerjem ponudi.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo