To so navidez zdrava živila, v katerih se v resnici skriva ogromno sladkorja

Previdno. Čeprav na prvi pogled delujejo povsem nedolžno in predvsem zdravo, pa v resnici niso nujno najboljša za tvoje zdravje. Spodnja živila lahko vsebujejo ogromno skritega sladkorja.

Sadni sokovi

Tipičen primer pijače, kjer se skriva ogromno sladkorja, so sadni sokovi. Tudi, če so naravni, so večkrat dodatno sladkani, poleg tega pa so nekatere vrste sadja že same po sebi zelo sladke.

Suho sadje

Večkrat slišimo, naj si namesto sladkarij raje privoščimo suho sadje. Vendar ima lahko suho sadje celo več sladkorja kot npr. čokolada. Previdno, uživaj ga le v majhnih količinah.

Jogurt

Jogurt sicer velja za zdravo živilo, ki uravnava prebavo, vendar je zelo pomembno, kakšen jogurt izbereš. Izogibaj se sladkanim sadnim jogurtom, raje se odloči za navadni jogurt, ki je čim manj sladkan in ga izboljšaj s svežim sadjem.

Kosmiči

Kosmiči so lahko zelo zdrav obrok, vendar je spet veliko odvisno od tega, kakšne kosmiče ješ. Podrobno preberi embalažo in sestavine, ki jih vsebujejo. Najboljša opcija pa so ovseni kosmiči.

Solatni prelivi

Solata, ki jo preliješ s sladkim prelivom, je lahko bolj redilna in nezdrava od velike večine živil. Že to ti lahko nekaj pove, da je solatni preliv v Mcdonaldsu njihovo najbolj redilno živilo. Poskrbi, da si pripravviš zdrave solatne prelive, najbolje kar iz kisa in olja.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo