To je razlog, da ti v resni zvezi ni do seksa

Povsem normalno je, da v dolgotrajni resni zvezi strast med partnerjema ni enaka kot v prvih dneh zaljubljenosti, ko sta se spoznala. Pa vendar fizična privlačnost med vama mora biti. Le redki lahko normalno funkcionirajo v razmerju brez spolnih odnosov. Če si ti tista, ki ti naenkrat ni do spolnih odnosov, je čas, da dobro razmisliš, zakaj je tako. Naj ti pomagamo. Morda je krivo kaj od spodnjega.

1. Prepiri s partnerjem

Če se ne razumeta, se boš tudi v postelji težje sprostila in se mu predala. Enako velja, če ti posveča premalo pozornosti. Dejstvo je, da ženske potrebujemo nekoga, ki nas občuduje in nam daje pozornost.

2. Hormonske spremembe

V veliko primerih je glavni razlog za pomanjkanje libida v hormonski kontracepciji. Za tabletke si se mogoče odločila, da bi bili vajini spolni odnosi popolnoma brezskrbni in še boljši, da bi čutila drug drugega. Potem pa si postopoma ugotovila, da si spolnosti sploh en želiš več toliko. Najprej preveri, ali bi razlog lahko tičal v hormonski kontracepciji. Pogovori se z ginekologom, vse se da urediti. Sicer pa lahko željo po spolnosti zmanjšajo tudi druge hormonske spremembe, kot je nosečnost, porod, menopavza. Včasih tudi jemanje določenih zdravil ali bolezen.

3. Partner te fizično ne privlači več

Dobro razmisli, preden delaš prehitre zaključke. A vseeno vedi, da je možno. Nekateri moški se z zvezi nekoliko zanemarijo, zredijo, ne skrbijo zase enako, kot bi skrbeli, če bi bili samski in bi žensko morali šele “ujeti”. Iskren pogovor lahko pomaga, vendar bodi previdna in nikar napadalna, saj je lahko to zelo občutljiva tema.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo