TO MORATE VEDETI, PREDEN OPERETE ŠPORTNA OBLAČILA

Mogoče vaša športna oblačila niso tako delikatna kot svileni nederčki in hlačke, a so vseeno kosi oblačil, ki so bolj občutljivi kot navadne bombažne majice ali kavbojke. Za vas imamo zato nekaj nasvetov, kako in na kakšen način jih je najbolj pametno prati. 

 

  1. Operite jih na roko

Če želite kar najbolje poskrbeti za vaša športna oblačila, še posebej nedrčke, je najbolj pametno, da jih operete na roke. Sicer to ni ravno hitro in ljubo opravilo, a s tem boste poskrbeli, da bodo materiali dlje časa ostali takšni kot na začetku.  

 

  1. Izogibajte se mehčalca

Če se vam jih res ne da prati na roke, bo tudi pralni stroj opravil svoje delo. Pazite samo, da ne uporabite mehčalca, saj se ta zažre v tkanino in zapre pore materialov. Tega si želite pri brisačah, saj poskrbi, da so bolj mehke. Pri športnih oblačilih pa bo mehčalec poskrbel, da se smrad in umazanija ne bosta oprala in bodo oblačila hitro dobila tisti vonj po starih športnih oblačilih.  

 

  1. Najbolj pametno je, da jih perete s podobnimi materiali

Če boste športna oblačila prali skupaj s kavbojkami ali topom z bleščicami, se bodo drgnila ob ostale materiale in začela se bodo muckati. Drugi razlog pa je, da so tudi precej bolj lahna kot kakšna druga oblačila, zato se hitro lahko zgodi, da bodo težja oblačila pobrala več detergenta, kar pa ni dobro, saj si želite, da se preznojena oblačila zares operejo.  

 

 

  1. Uporabite vrečko za perilo

Poznate tiste majhne bele vrečke, ki jih vaša mama uporablja za svoje nedrčke? Najbolje je, da v njih perete tudi športni nedrček, še posebej, če ima kost. Res si ne želite, da bi kost uničila ostala oblačila.  

 

  1. Ni vam potrebno ločiti svetlih in temnih oblačil

Pametno je, da jih razporedite glede na težo, glede ni barvo pa ni pomembno. Večina športnih oblačil je narejenih tako, da barve ne zbledijo in se ne obarvajo med seboj. 

 

  1. Pajkice obrnite navznoter

Preden pajkice vržete v pralni stroj je pametno, da jih obrnete navznoter, s čimer boste poskrbeli, da se bo drgnjenje dogajalo samo na notranji strani in zavarovalo zunanjo stran. Sicer bodo od znotraj lahko videti grozno, a tega ne bo opazil nihče v telovadnici. 

 

  1. Izogibajte se sušilnemu stroju

Ne glede na to, kako jih operete, ne jih sušiti v sušilnem stroju. Večina oblačil ima elastiko, ki se bo zožala ali razširla, saj bo izpostavljena prehudi vročini. Raje jih posušite na zraku.  

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo