To so najpogostejši razlogi za zmanjšan libido pri ženskah

Včasih se preprosto zgodi, da ti ni do seksa. Če bo to dolgotrajno obdobje v razmerju, se lahko razmerje ohladi, zato je treba vsak nenaden padec libida jemati resno. Zakaj pride do zmanjšane spolne sle?

PREHRANA

Določena živila povečajo libido, druga ga znižajo. Negativno na naš libido, pa tudi počutje, vpliva predelana, hitra, industrijsko procesirana ter mastna hrana. Več boste uživali sveže in zdrave hrane, večjo željo po spolnosti boste imeli. Živila, ki povečujejo libido, so: marelice, maline, fige, artičoke, kalčki, sladki krompir, bučke, radič …

STRES

Če smo pod stresom in preobremenjeni, se ne moremo sprostiti niti v spalnici. Dokazano je, da orgazem pomirja, po njem pa se, če smo v stresu, počutimo olajšane.

KONTRACEPCIJA

Ženske na kontracepcijskih tabletkah z njimi vplivajo na svoje jajčnike, pa tudi na njihovo zmožnost proizvajanja hormonov, ki se lahko kaže v padcu libida.

ZDRAVILA

Tudi zdravila, ki jih jemljemo, vplivajo na naš libido. Ta je manjši, če jemljemo več zdravil, ne glede na to, ali smo jih kupili ali dobili na recept. Najslabša so pomirjevala in antidepresivi, ki lahko celo preprečijo orgazem.

OTROK V DRUŽINI

Sploh po porodu, pozabimo na spolno aktivnost. Nižja vrednost estrogena pri materah povzroči suho nožnico in zniža željo po spolnosti, slednjo pa znižuje tudi samo dojenje. Matere z že starejšimi otroki pa enostavno ne najdejo časa. Ne obupajte in izkoristite vsako priložnost, ki se vama s partnerjem ponudi.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo