Najboljši nadomestki kruha

Če si se iz kakršnegakoli razloga odločila, da omejiš uživanje kruha ali pa se mu celo popolnoma izogneš, smo zate pripravili nekaj idej, s čim lahko kruh nadomestiš. Nenadna prekinitev uživanja kruha je lahko zelo težka, saj je možno, da boš imela zaradi tega nenehen občutek lakote in boš ves čas iskala nekaj, kar bo kruh nadoemstilo. No, naj ti pomagamo.

Jajca

Jajca imajo nizko vsebnost ogljikovih hidratov in visoko vsebnost beljakovin, ki poskrbijo, da se boš počutila sito. Če si bila vajena, da za zajtrk poješ toast z zelenjavo, sirom ali namazom, lahko sedaj ješ iste stvari, le kruh zamenjaš z eno ali dvema jajcema.

Oreščki

Tudi oreščki so lahko v nekaterih primerih dober nadomestek kruha. Uživaš jih lahko skupaj z različnimi prilogami, ob katerih si bila prej navajena kruha, odlično se podajo k siru in marmeladam. Seveda pa se da iz moke različnih oreščkov spečoi tudi poseben kruh, ki je bolj zdrav.

Sir

Bogat in masten sir je lahko prav tako dober nadomestek za uživanej kruha, saj te bo zaradi visoke vsebnosti beljakovin in maščob ravno tako nasitil. Pazi le, da ne pretiravaš s količino, ampak sir vedno kombiniraš še z vlakninami.

Zelenjava

Zelenjava lahko nadomesti kruh, je pa potrebno pojesti nekoliko večje količine, da ne boš hitro spet čutila luknje v želodcu. V kombinaciji z beljakovinami pa te lahko tudi vlaknine odlično nasitijo. Če si oboževalka namazov, jih za spremembo namaži na kose sveže paprike, pečene bučke, list solate in tako naprej.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo