To so zdravilne lastnosti orehov

Nepogrešljiv vir hrane so gotovo oreščki. To ni naključje, saj so oreščki in semena ena izmed tistih živil, ki imajo najbolj ugoden vpliv na naše telo ravno v surovi, čim manj obdelani obliki. Ker so odličen vir vlaknin, vitaminov in mineralov ter esencialnih maščob, strokovnjaki pravijo, da bi jih morali redno uživati. Poleg naštetega vsebujejo velik delež nenasičenih maščobnih kislin, ki jih naše telo nujno potrebuje.

Katere zdravilne lastnosti imajo orehi?

Orehi so tista vrsta oreščkov, ki so gotovo bolj znani pri nas. Že v starih časih so se pogosto znašli na jedilniku: v gibanici, potici, štrukljih ali kakšni drugi jedi.

Sveže oluščena orehova jedrca nižajo raven holesterola v krvi. Linolna in omega-3 maščobna kislina zavirata nastajanje krvnih strdkov. Poleg tega omega-3 maščobna kislina dokazano blaži težave pri revmatoidnem artritisu in srbečici ter luskanju kože. Priporočajo jo bolnikom, ki okrevajo po bolezni in imajo oslabljen tek. Orehi so odlični tudi za krepitev možganov, vendar morate paziti, da jih ne pojeste v prevelikih količinah, saj so tudi zelo redilni.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo