Si vedela? Vse to lahko narediš iz stare gobice za pomivanje posode

Če je čas, da zavržeš gobico za umivanje posode, ti je ni treba takoj vreči v smeti. Preberi, za kaj vse je lahko uporabna.

Vpija presežek vlage v našem hladilniku

Nekatere vrste hrane (kot so sadje, predvsem citrusi) ne marajo vlage. V hladilnik dodajmo gobo, ki bo absorbirala vso odvečno vlago, limone pa bodo dlje časa ostale sveže.

Naredimo ledene zavitke

Gobico zmočimo, jo malo ožamemo, damo v zaprto vrečko in jo zamrznemo. Nato jo dodajmo zraven posode za kosilo in hrana bo ostala sveža in ohlajena.

Naredimo kozarec za odstranjevanje laka za nohte

Vse kar potrebujemo je star steklen kozarec, odstranjevalec laka za nohte in gobo. Gobo napojimo z odstranjevalcem laka, jo damo v kozarec in brez večjih težav odstranimo celoten lak.

Obložimo dragocene predmete

Gobice so mehke in ubogljive, zato jih lahko stlačimo tudi v najbolj zanimive prostore, s tem pa lahko obložimo in podložimo bolj pomembne predmete.

Odstranimo smetke s puloverjev

Hrapava gobica lahko pomaga pri odstranjevanju smetk s puloverjev. Nežno podrgnemo po puloverje s hrapavo stranjo in rezultat bo viden takoj.

Odstranimo stenske tapete

Tapete so tako dobro prilepljene na steno, da jih je izredno težko odlepiti, pri tem pa nam lahko pomaga gobica. Namočimo jo v mehčalec blaga in toplo vodo, stisnemo in nežno podrgnemo po steni. S tem bomo omehčali lepilo in lažje odstranili tapete.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo