TO SO STVARI, KI JIH MORATE NUJNO STORITI PRED DOPUSTOM

Do poletja je še daleč, a na dopust nekateri hodijo tudi čez leto. Topli dnevi, ki prihajajo, so nalašč za krajše, pa tudi daljše oddihe. In kaj vse morate postoriti dan preden se za nekaj dni odpravite od doma?  Preden greste, je pametno, da naredite še nekaj stvari. 

 

Obvestite svojo banko 

Pametno je, da svoji banki sporočite, da greste na počitnice in poskrbite, da vam bo bančna kartica delovala tudi v tujini.  

 

Obvestite telefonsko podjetje 

Se odpravljate v državo, kjer vam naši mobilni podatki ne bodo prišli prav? Pokličite svoje telefonsko podjetje in se dogovorite za najcenejšo opcijo za klice, sms sporočila in internet.  

Podrite vse rezervacije 

Dvakrat preverite vse rezervacije: vaš let, izposojo avtomobila, hotel in vse ostalo, kar ste rezervirali. Pametno je, da si potrditve sprintate in shranite na telefonu ali si vsaj zapišete številke rezervacij.  

 

Plačajte račune, ki imajo rok plačila med vašim dopustom 

Če ne želite opomnikov, je pametno, da vse plačate, preden greste ali vsaj pripravite, da bo plačano na dan, ko mora biti.  

 

 

Preverite vreme 

Veliko turistov in popotnikov to pozabi narediti. Preverite vremensko napoved za svojo destinacijo in svoj domači kraj ter spakirati primerno vremenu. 

 

Hrano pojejte, vrzite v smeti ali jo podarite 

Zadnja stvar, ki si jo želite, je, da se vrnete k smrdečemu hladilniku. Pospravite tudi pomivalni stroj, odnesite smeti in očistite umivalnik.  

 

Očistite svojo denarnico 

Iz denarnice odstranite vse dokumente in stvari, ki jih ne potrebujete. Darilne kartice, dodatne kreditne kartice in tiste, ki jih lahko uporabljate samo doma, ni potrebno, da jih nosite s sabo.  

Zunanje pohištvo prinesite v hišo 

Vse zunanje pohištvo prinesite notri in tako poskrbite, da ne bo izginilo ali se uničilo med vašim dopustom.  

 

Vir: travelandleisure

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo