5 PREPROSTIH NAVAD, KI TOČNIM LJUDEM OMOGOČAJO, DA NIKOLI NE ZAMUJAJO

Starše smo najbrž večkrat slišali, da ne smemo zamujati. In dejansko so imeli prav. Nič ni narobe, če malenkost zamujamo na zabavo in družabne dogodke, a v službo in na pomembne sestanek moramo biti točni ali celo prezgodnji. Če bomo zjutraj začeli točno, se bomo počutili bolj pripravljene za dan, ki je pred nami. Spodaj tako predstavljamo nekaj trikov, s katerimi so točni ljudje vedno točni. 

 

  1. Priprava jedi vnaprej 

Če želimo prihraniti dragocen čas, je pomembno, da načrtujemo vnaprej, v to pa sodi tudi kuhanje za naslednji dan. Za začetek tedna pripravimo v nedeljo in še enkrat nekje v sredini tedna, ko bomo pokrili še drugo polovico tedna. Vse, česar ne pojemo, dajmo v hladilnik, s čimer bodo jedi ostale sveže še cel teden. 

 

  1. Opravke zapisujmo v beležko 

A ne v telefon ali v računalnik, ampak v fizično papirnato beležko. Notri si pišimo, kaj moramo narediti tisti dan, kaj moramo iti iskati in vse opravke, ki jih imamo v tistem dnevu ali tednu. S tem bomo imeli ves čas nekje zapisano vse, ne bomo ves čas razmišljali o vsem in ne bomo na nič pozabili. 

 

  1. Oblačila pripravimo vnaprej 

Preden spijemo prvo skodelico kave, so naše misli še meglene, zato zna biti izbira pravih oblačil precej zoprna. Zakaj jih torej ne bi pripravili že dan prej, tako bomo točno vedeli, kaj bomo zjutraj oblekli in s tem ne bomo zgubljali časa.  

 

  1. Domovanje pospravljajmo postopoma 

Če čakamo, da je domovanje popolnoma umazano in nastlano, bomo naredili samo nezaželen kaos. Imejmo sistem, s katerim stanovanje pospravljamo sproti, s čimer bo vse v ravnovesju. To ne pomeni, da generalno pospravimo celo stanovanje vsak dan, ampak da vsak dan naredimo nekaj. 

 

  1. Uporabljajmo aplikacijo za spanje in spremljajmo svoje navade 

Če se nam vedno mudi, to lahko tudi pomeni, da smo popolnoma izmučeni. To je tema, ki jo res moramo raziskati, saj bomo izboljšali tako jutranjo rutino kot počutje. Zato si zloudajmo aplikacijo, ki sledi spanju in kmalu bomo videli, kaj povzroča naša počasna in preveč hiteča jutra. 

 

Povzeto po: apartmenttherapy

 

 K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo