To so živila, ki jih je treba imeti vedno v kuhinji
Katera živila bi morala imeti vedno pri roki, ker so ključna za kuhanje? Z njihovo pomočjo lahko skuhaš praktično karkoli.
- Rjavi riž
- Konzerviran fižol in čičerika
- Konzervirano sadje v lastnem soku
- Paradižnik v pločevinki
- Repično olje
- Suho sadje (vedno rozine)
- Česen (svež ali pretlačen)
- Goveja, piščančja ali zelenjavna jušna osnova v pločevinki
- Olivno olje
- Čebula
- Paradižnikova omaka (ne več kot 7 odstotkov nenasičenih maščob na obrok)
- Arašidovo maslo
- Solatni preliv (iz repičnega ali olivnega olja)
- Testenine iz polnozrnate moke
- Kosmiči in oves
- Dišave začimbe in dodatki:hladilnik napolnite z vsem kar vam je všeč: hrenom, paradižnikovimi omakami, kečapom, gorčico, manj mastno majonezo, manj mastno kislo smetano, brusnično omako, olivami, kaprami, pečenimi vloženimi paprikami, vloženimi artičokami, mešanico kuhanega in začinjenega sadja in zelenjave, česnom, ingverjem,..
- Jajca, izberemo tista, ki imajo čim več maščobnih kislin omega – 3.
- Veliko svežega sadnja
- Veliko sveže zelenjave, med drugim tudi očiščeno in oprano.
- Posneto ali delno posneto mleko
- Manj masten jogurt ali jogurt brez maščob (navadni ali sadni)
- Parmezan
- Manj masten sir, ki vsebuje manj natrija
Komentarji