To so živila, ki jih je treba imeti vedno v kuhinji

Katera živila bi morala imeti vedno pri roki, ker so ključna za kuhanje? Z njihovo pomočjo lahko skuhaš praktično karkoli.

  • Rjavi riž
  • Konzerviran fižol in čičerika
  • Konzervirano sadje v lastnem soku
  • Paradižnik v pločevinki
  •  Repično olje
  • Suho sadje (vedno rozine)
  • Česen (svež ali pretlačen)
  • Goveja, piščančja ali zelenjavna jušna osnova v pločevinki
  •   Olivno olje
  • Čebula
  • Paradižnikova omaka (ne več kot 7 odstotkov nenasičenih maščob na obrok)
  • Arašidovo maslo
  •  Solatni preliv (iz repičnega ali olivnega olja)
  • Testenine iz polnozrnate moke
  • Kosmiči in oves
  • Dišave začimbe in dodatki:hladilnik napolnite z vsem kar vam je všeč: hrenom, paradižnikovimi omakami, kečapom, gorčico, manj mastno majonezo, manj mastno kislo smetano, brusnično omako, olivami, kaprami, pečenimi vloženimi paprikami, vloženimi artičokami, mešanico kuhanega in začinjenega sadja in zelenjave, česnom, ingverjem,..
  • Jajca, izberemo tista, ki imajo čim več maščobnih kislin omega – 3.
  • Veliko svežega sadnja
  • Veliko sveže zelenjave, med drugim tudi očiščeno in oprano.
  • Posneto ali delno posneto mleko
  • Manj masten jogurt ali jogurt brez maščob (navadni ali sadni)
  • Parmezan
  • Manj masten sir, ki vsebuje manj natrija
Komentarji
Morda vas bo zanimalo