Vsako zdravo razmerje ima te lastnosti

Vsako zdravo in supešno razmerje zahteva veliko truda, kompromisov in prilagajanja. Partnerja si morata biti predana, si zaupati in se dogovoriti, kaj v razmerju tolerirata in kaj ne. Predstavljamo ti lastnosti, ki jih ima vsako zdravo razmerje. Preveri, ali jih ima tudi vajino.

Zaupanje

V zdravem razmerju je ključnega pomena, da si partnerja medsebojno zaupata. Ne glede na to ali gre za monogamno ali odprto razmerje, je pomembno, da je dogovor tak, da ustreza obema in da je pri tem prisotno zaupanje.

Razumevanje

Empatija in razumevanje sta ključnega pomena. Oziroma vsaj prizadevanje za to, da bi razumeli svojega partnerja, če se zares ne znamo postaviti v njegovo kožo. Ljubezen temelji na tem, da skrbimo drug za drugega in si pomagamo, iščemo rešitve.

Iskrenost

Iskrenost je tesno povezana z zaupanjem. Je temelj vsakega razmerja, od katerega je odvisno skoraj vse. Vsake skrivnosti, laži in izogibanja, ki so postavljena z namenom, da partnerja ne bi prizadeli, so lahko nevarna za stabilnost razmerja. Najlažja pot je, da sta med seboj iskrena in si povesta tako lepe kot tudi slabe stvari.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo