ZAKAJ JE VČASIH DOBRO IMETI ZLOMLJENO SRCE?

Vsi poznamo pregovor: »Bolje ljubiti in izgubiti, kot nikoli ljubiti«, a ko nam nekdo zlomi srce, zagotovo ne želimo slišati tega. Imeti zlomljeno srce je enostavno bedno. A v resnici je imeti zlomljeno srce dobra stvar, saj nas to prisili, da postanemo boljše individualne osebe.

Dobimo možnost, da stopimo korak nazaj in naredimo samorefleksijo

Ko se začnejo čustva pomirjati, je najboljši čas, da naredimo samorefleksijo – razmerja, samih sebe, kaj vse je šlo narobe, pa tudi, kaj vse je bilo prav. Je odličen čas za samo raziskovanje in naučili se bomo marsikaj novega.

Naša prijateljstva se bodo najverjetneje izboljšala

Ko imamo zlomljeno srce in občutek, da nikoli več ne bomo ljubili, so prijatelji tisti, ki nam stojijo ob strani in nam pomagajo, da se takoj počutimo bolje. Tudi, ko odrastemo in najdemo pravega partnerja, ne bomo nikoli pozabili ljudi, ki so nam pomagali.

Izboljšalo se bo razmerje, ki ga imamo sami s sabo

Ko smo bili v razmerju, je bilo vse povezano z nama in kako obvladati svet v dvojini, a sedaj ko je konec, smo lahko popolnoma sebični. Lahko se osredotočimo na svoje cilje in želje in ponavadi je to čas, ko pride do največjih sprememb. Ste se vedno želeli naučiti nekaj novega? Sedaj je pravi čas za to! Pojdimo na izlet, na katerega partner ni želel iti ali se vpišimo na tečaj joge. Osredotočimo se nase.

Postali bomo močnejši in odpornejši

Pobrati se po zlomljenem srcu je izredno pomemben korak v življenju; nikoli ne bomo pozabili dolgih noči joka ali bolečin srca, a ko bo naše srce ponovno sestavljeno, bomo začutili zmagoslavje. Preživeli smo nekaj groznega in postali bolj močni.

Naučili se bomo odpustiti

Normalno je, da smo po koncu zveze jezni, a tudi najbolj močna čustva se bodo s časom ohladila in omehčala. Kmalu bomo ugotovili, da odpuščanje ni povezano z drugo osebo, ampak predvsem z nami in našo srečo.

Postali bomo bolj empatični

Gre za univerzalno izkušnjo. Zlomljeno srce, ki se zgodi skoraj vsakemu izmed nas, ne glede na leta, ozadje ali lokacijo. Je ponižna izkušnja, a na koncu poskrbi, da postanemo bolj občutljivi in empatični.

Naučili se bomo, kaj zares potrebujemo v ljubezni

Kot najstniki si napišemo seznam lastnosti, ki jih iščemo pri partnerju. Po koncu razmerja, se naučimo, katere stvari so dejansko pomembne. Zlomljeno srce nas nauči, kdo smo kot osebe in da si tudi mi zaslužimo ljubezen.

Povzeto po: Popsugar

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo