Zaradi TEGA se ti v resnici mastijo lasje

Imaš težave z mastnimi lasmi? Preberi, zakaj se lasje v resnici mastijo. Če se boš znebila spodnjih navad, boš zagotovo pripomogla k temu, da se ti bodo lasje mastili manj.

Prepogosto umivanje las

Poskrbi za ustrezno rutino umivanja las. Prepogosto umivanje s šamponom namreč samo še spodbudi lase, da se mastijo namesto, da bi odpravilo težavo.

Alkohol

Ja, resno. Tega verjetno nisi vedela. Če uživaš preveč alkohola, se bodo tvoji lasje bolj mastili kot sicer. Še bolj pomembno pa je, da izbiraš izdelke za lase, ki ne vsebujejo alkohola. Čeprav se morda zdi, da alkohol izsušuje, v resnici mast na lasišču samo še bolj spodbuja.

Hormoni

Določeni hormoni lahko močno vplivajo na to, da se ti lasje bolj mastijo. Bodi pozorna, opazuj se, kdaj se ti lasje najbolj mastijo in o težavi govori s svojim zdravnikom oziroma ginekologom.

Premalo krtačenja

Česanje las je ključnega pomena za zdrave in sijoče lase, prav tako pa tudi za zdravo lasišče brez prhljaja in masti. Počeši se vsak večer pred spanjem, saj boš tako mast razporedila po celih laseh in ne bo ostala le na lasišču.

Nanašanje balzama na lasišče

Veliko deklet počne prav to napako. Balzam za lase se nanaša samo na konice las – ampak resno. Če ga naneseš na lasišče (ali blizu lasišča), to lasišče samo razdraži, povzroči srbečico in pospešeno proizvajanje masti.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo