To so živila, ki te bodo ohladila v teh vročih poletnih dneh

Vroče, kajne? Da nekoliko ohladiš svoje telo, v teh poletnih mesecih uživaj predvsem spodnja živila. Dokazano imajo na tvoje telo ohlajevalni učinek, ki te pomirja in sprošča.

Lubenica

Super osvežilno živilo, kot nalašč za poletje. Lubenica vsebuje kar 91,45 % vode, kar pomaga tvojemu telesu, da ostane primerno hidrirano. Lubenica je prav tako bogat vir antioksidantov, ki imajo ohlajevalne učinke na telo.

Kumarice

Kumarice lahko pripraviš na različen način in se tako prijetno ohladiš. Nareži jih na kolobarje in pripravi slastno poletno solato, postrezi jih kot hrustljav prigrizek, lahko pa z njimi popestriš tudi osvežilni poletni napitek ali gin.

Kokosovo mleko

Napitek, ki te bo poleti prijetno osvežil, hkrati pa te napolnil z vsemi potrebnimi vitamini in hranili.

Meta

Sveže liste mete lahko postrežeš poleg česarkoli. Lahko jih dodaš h glavni jedi, sladici, pijači … kamor hočeš.

Zelje

Če bi rada sestavila zdrav poletni jedilnik, nanj nujno vključi tudi zelje. Pripraviš lahko odlično solato, ki bo bogat vir kalija, železa, kalcija, magnezija, fosforja in cinka.

Sveže iztisnjen sadni sok

Sok limone, limete, pomaranče, jabolka … karkoli imaš rada. Privošči si veliko sadja!

Avokado

Avokado vsebuje veliko koristnih maščob, ki pomagajo izločiti strupe iz telesa. Privošči si okusen guacamole ali pa avokado zamešaj v solato.

Paradižnik

Paradižnik je okusno živilo, ki z razlogom uspeva poleti. Pripravi si solato, hladno paradižnikovo juho ali pa paradižnik preprosto nareži na koščke kot prigrizek.

Banane

Banane so sadje, ki te nasiti in ti da občutek polnosti za več ur, zato so lahko odlična malica ravno poleti, ko ne potrebuješ tako obilnega obroka kot morda pozimi.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo