Zaradi tega v resnici nastanejo gube

Si mislila, da so guba posledica staranja? V resnici niso. Nanje vpliva veliko več dejavnikov. Preberi spodaj.

Pitje po slamici 

Pijte veliko vode, saj je to dobro tako za vaš obraz kot za hidracijo, a se znebite slamice. Tako kot mrščenje povzroča gube, se to lahko zgodi tudi, če preveč pogosto pijete po slamici. Ljudje, ki redno pijejo po slamici, skupaj tiščijo usta in tako se lahko pojavijo gube okoli ust. Te so lahko izredno globoke in zelo postarajo obraz.  

Kajenje 

Znebite se cigaret. Kajenje povzroča gube okoli ustnic. Ko nekdo kadi, tako kot pri uporabi slamice skupaj stiska ustnice in to povzroči gube okoli ust. Kajenje pa vpliva tudi na kri, zato lahko tudi močno postara kožo. 

Sedenje 

Neaktivnost je izredno slaba za vašo kožo. Študija je pokazala, da imajo ljudje, ki telovadijo vsaj dvakrat na teden po 30 minut precej boljšo in lepšo kožo, kot tisti, ki se ne gibajo. 

Preveč umivanja obraza 

Koža ima naravna olja, ki jo varujejo in poskrbijo, da koža ostane navlažena, zato ni potrebe, da si kožo pretirano umivate. 

Ko je koža suha, lahko hitro razpoka ali postane razdražena. Izogibajte se močnim milom in čistilom za obraz, uporabljajte mlačno vodo, saj vroča voda izsuši kožo. Suha koža pa je bolj dovzetna za gube. 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo