ZDRAVA MALICA V SLUŽBI: 11 OKUSNIH RECEPTOV

Ob napornem osemurnem delovniku se je včasih težko primerno prehranjevati, vendar se moramo kljub temu zavedati, da je zdrava malica v službi izjemnega pomena. Kaj torej jesti, da bo čim bolj hranljivo, enostavno in okusno, pa vendar zdravo?

1. Oreščki in suho sadje

Zelo zdrava malica. V svoje telo boste vnesli zdrave maščobe, beljakovine in tudi ogljikove hidrate, zato z utrujenostjo ne boste imeli težav. Prav tako so tako oreščki kot tudi suho sadje polni vlaknin, ki vas bodo za nekaj časa nasitile.

2. Guacamole

Odlična omaka oziroma namaz, ki ponavadi sestoji iz avokada, čebule, česna in limete. Kombinirate ga lahko s koščki surove zelenjave – še posebej dobro se ujema s papriko – ali pa ga namažete na kruhke.

3. Tuna

Tuna v konzervi je zelo priročna malica, saj jo lahko nesete praktično kamorkoli. Vsebuje veliko omega 3 maščob in veljakovin, ki blažijo razna vnetja in znižujejo možnosti za bolezni srca. Tuno lahko kombinirate z zelenjavo ali kruhom

4. Jabolka in arašidovo maslo

Ste že preizkusili to božansko kombinacijo? Arašidovo maslo je polno zdravih maščob, jabolka pa sestavlja veliko vode – odlična in slastna kombinacija, ki vam bo dala ogromno energije za delo.

5. Jogurt z ovsenimi kosmiči

Zdrav zajtrk za začetek uspešnega dneva. Jogurt in ovsene kosmiče lahko kombinirate tudi z narezanimi koščki svežega ali suhega sadja.

6. Grški jogurt z banano

Če ne marate klasičnega okusa navadnega jogurta, vam bo grški jogurt morda bolj všeč, saj je malenkost bolj sladek. Če ga želite še dodatno posladkati, lahko to naredite s koščki zrele banane in cimeta.

OBROKI ZA NA POT: KAJ IN KAKO

7. Skuta s sadjem

Skuta je zagotovo zelo zdrava malica, saj vsebuje zelo malo kalorij, a hkrati veliko hranljivih snovi. Da jo nekoliko popestrite, lahko dodate sadje po želji – zelo dobro se ujame z malinami ali jagodami.

8. Korenček s humusom

Če še niste poskusili te vitaminske bombe, jo poskusite zdaj. Vitamina A vam zagotovo ne bo več primanjkovalo.

9. Oreščki s temno čokolado

Sliši se odlično, kajne? Prava sladica. Pazite le, da bodo oreščki resnično obliti s temno, jeidlno čokolado in ne mlečno, sicer se vaša zdrava malica v hipu spreobrne v nezdravo.

10. Losos s polnozrnatimi krekerji

Popečete ga lahko prejšnji dan in ga naslednji dan vzamete s seboj v službo. Če za to nimate časa, si lahko privoščite tudi dimljenega lososa, vendar ne prepogosto.

11. Kuhana jajca

Pokvarila se ne bodo, vi pa boste imeli hranljivo malico. Dodate jim lahko sveže grozdje in sir brie.

 

Povzeto po: Healthline

Komentarji
Morda vas bo zanimalo