6 RAZLOGOV, ZAKAJ SO POTOVANJA DOBRA ZA ZDRAVJE

Potovanja so danes moderna. Če ne potuješ in svetu ne pokažeš, da potuješ, za nekatere sploh ne obstajaš. Večina ljudi rada potuje, ker so potovanja trenutno zelo popularna, še vedno pa obstaja veliko ljudi, ki jih potovati niti malo ne mika ali pa se jih celo bojijo. Danes smo za vas pripravili seznam razlogov, zakaj bi moral vsak kdaj potovati. Ni treba vsak mesec, ampak enkrat letno pa bi si lahko privoščili potovanje, saj to izjemno ugodno vpliva na naše zdravje – dokazano.

1. Več se gibamo.

Ko potujemo, se veliko premikamo. Veliko hodimo. Kilometre, o katerih doma sploh ne bi razmišljali. Ko pa smo v tuji državi, kjer je ogromno novih stvari, nam ni problem ves dan krožiti naokoli. Včasih se odločimo, da gremo kam peš že zato, da bi privarčevali kakšen evro – sploh, če javni prevoz ni pretirano poceni. Hoje in gibanja je v glavnem veliko več kot pa doma.

2. Novo okolje, nove informacije.

Ne samo, da so potovanja zdrava za telo, odlična so tudi za možgane. Ko potujemo, ves čas doživljamo in spoznavamo nove stvari. Nenehno se nevede učimo o tuji kulturi, pridobivamo nove predstave in se urimo v iznajdljivosti in orientaciji. Obnavljamo in vadimo tuj jezik, študiramo, kako iz ene destinacije priti na drugo, v vseh sprotnih težavah, ki nastanejo, pa se skušamo spontano karseda najbolje znajti. Potovanja nam širijo obzorja in nas skozi prakso učijo vse, kar smo se v šoli naučili skozi teorijo.

3. Pobeg stresu in skrbem.

Potovanja so dopust, oddih. Nekateri imajo raje mirnejša, drugi bolj adrenalinska, vsem pa naj bi potovanja predstavljala počitek in umik iz realnosti. Stres, ki vas napada v službi ali šoli, izgine. Domače skrbi in opravki tudi. Na potovanju ste praktično na počitnicah, le da ste ob tem tudi aktivni.

4. Krepijo se socialni odnosi in kreativa.

Če potujete s prijatelji ali družino, boste najbrž okrepili ali obnovili davno izgubljene odnose. Zagotovo boste drug drugemu občasno šli na živce, vendar boste po koncu potovanja ugotovili, da je med vami nastala neka nova vez. Morali ste se prebiti skozi lepo in grdo ter skupaj nabrali nove izkušnje. Vaše potrebe po socialnem življenju in širjenju obzorij na vseh področjih bodo zadovoljene. Če potujete sami, se morate ravno iz tega razloga družiti. Z vsemi, ki vam prečkajo pot.

ROADTRIP – PLUSI IN MINUSI

Povzeto po: Thrive Global 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo