Že veš, kakšna oblika obrvi ti najbolj pristaja?

Modni trendi nam zapovedujejo, kaj je trenutno moderno in zapeljivo. Narekujejo nam, kakšna oblačila naj nosimo, za kakšno dolžino las se naj odločimo, kakšen make-up je najboljši … Na modelih in influencerjih vse to seveda izpade odlično. Ko preizkusiš na sebi, pa pogosto nisi preveč zadovoljna. Zagotovo se ti je kdaj že zgodilo, kajne? Ne skrbi, vsem se nam je.

Prav zato je tako zelo pomembno, da izbiraš takšna oblačila, frizure in ličila, ki ti ustrezajo. Prvič, z njimi se moraš dobro počutiti in biti v svoji koži samozavestna. Drugič, vsaka od nas ima unikatno postavo in obliko obraza, zato vsem ne pristajajo iste stvari. Danes se lahko seznaniš s svojo najbolj primerno obliko obrvi, ki bi jo morala imeti. Ne glede na modne smernice.

Oglat obraz

Zaokrožene oziroma v loku ukrivljene obrvi. Najbolj pristajajo vsem tistim, ki imajo na obrazu oglate poteze. Oglata čeljust, oglata oblika obraza, poudarjen nos ali brada. Z drugimi besedami, mehko ukrivljene obrvi lahko izravnajo vse oglate nepravilnosti.

Okrogel obraz

Če imaš okrogel obraz, je priporočljivo, da z nekoliko ostrejšim kotom obrvi poudariš linije.

Ovalen obraz

To je iz vidika ličenja in oblikovanja obrvi najbolj hvaležna oblika obraza. Pristajalo ti bo praktično karkoli, za kar se odločiš. Vse je odvisno od tebe in tvojega okusa.

Podolgovat obraz

Ženskam s podolgovatim obrazom najbolj pristaja, če obrvi podaljšajo proti sencem. Na tak način bo tvoj obraz videti manj podolgovat. Boljša izbira kot ukrivljene obrvi so čim bolj ravne obrvi.

Srčast obraz

V  tem primeru je bolje, da se odločiš za tanjše kot debelejše obrvi. Če si jih urejaš sama, je to lahko tudi zelo zahteven postopek, saj srčast obraz ni najbolj hvaležna oblika za oblikovanje obrvi. Če nisi prepričana v svoje sposobnosti, raje obišči strokovnjakinjo, ki ti bo zagotovo znala pomagati.

 

Povzeto po: Mind Body Green

Komentarji
Morda vas bo zanimalo