12 STVARI, KI JIH MORATE NAREDITI, PREDEN JE KONEC POMLADI

Zima se je že zdavnaj poslovila, sedaj pa se počasi približuje tudi konec pomladi. Sicer smo vsi precej zaposleni in nimamo pretirano veliko časa, vendar ne smemo pustiti, da gre ta čudoviti letni čas kar mimo nas. Zato je čas, da si naredimo seznam stvari, ki jih moramo narediti, še preden je konec pomladi.

Pospravimo svojo omaro

Vzemimo si nekaj časa in preglejmo svoja oblačila. Pospraviti omaro, ko se menjavajo letni časi, je izredno priročno. Ko pospravimo tople puloverje za nekaj mesecev, vse tisto, česar nismo oblekli že nekaj časa, oddajmo ali prodajmo. Enako naredimo tudi s pomladnimi oblačili, preden jih pospravimo na police.

Začnimo pisati dnevnik

Ko se začne pomlad, imamo občutek, da se je začelo novo poglavje življenja. Zato si kupimo lep nov zvezek, v katerem si zapisujmo naše misli, kaj se nam je lepega zgodilo, česa si želimo itd.

Posadimo rože ali kupimo šopek rož za v stanovanje

Ne glede na to, ali živimo v veliki hiši ali v majhnem stanovanju sredi mesta, rože in rastline bodo spremenile celoten prostor in z njimi bomo pozdravili poletje.

Vsak dan pojdimo na sprehod

Končno je čas, da nekaj časa preživimo zunaj. Če imamo možnost, se do službe sprehodimo peš ali pa vsak dan gremo na sprehod za pol ure.

Privoščimo si piknik na prostem

Ob bolj toplih temperaturah lahko preživimo piknik v parku ali pa ga naredimo na vrtu pred hišo. Povabimo prijatelje in uživajmo ob dobri hrani in družbi.

Načrtujmo pomladni izlet

Ni nujno, da so pomladni izleti dragi in divji. Lahko si privoščimo samo podaljšan vikend nekje blizu in se odpočijemo ter sprostimo.

Pograbimo dežnik in se odpravimo na sprehod po dežju

April in maj sta lahko še precej polna dežja, zato je edino, kar lahko naredimo, da vzamemo dežnik, si obujemo gumijaste škornje in gremo na sprehod. To je tudi dobra ideja za zmenek, ki se lahko konča s čudovito mavrico.

Prezračimo dom

Po nekaj mesecih, ki smo jih zaradi mraza preživeli notri ob vročem radiatorju, je čas, da v stanovanje spustimo svež zrak. Odprimo vsa okna in uživajmo ob svežem pomladnem zraku.

Pojdimo kolesarit

Kolesarjenje na topel dan, ko je v zraku malce hladnega pridiha, je zares čudovito. Očistimo kolo in se odpravimo na potep okoli mesta.

Nakupimo nova oblačila

Sicer imamo štiri letne čase, a nekako je najbolje nakupovati oblačila pomladi in jeseni, saj bomo takrat našli najboljše opcije.

Začnimo z branjem

Sedaj, ko je končno spet lepo vreme, si zunaj postavimo ležalnik in brskanje po telefonu zamenjajmo za branje dobre knjige.

Namažimo si nohte s pastelnimi barvami

Mint zelena, svetlo rumena in turkizna – pastelne barve so kot nalašč za pomlad. Zakaj si jih ne bi namazale tudi na nohte?

Povzeto po: The Every Girl

K. R.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo