3 DIETNE NAVADE, KI SO SLABŠE KOT KAJENJE

Je lahko slaba dieta slabša za naše zdravje kot škatlica cigaret? V nedavni študiji, v kateri so analizirali 250 globalnih študij, ki se ukvarjajo z učinki slabih diet na stopnjo smrtnosti, so odkrili, da so slabe diete povezane z večjim številom smrti kot alkohol, tobak ali kombinacija obojega. Zato vam danes predstavljamo, katerih navad se morate med dieto izogibati.

Uživanje preveč natrija

Prevelike količine natrija v kombinaciji s pomanjkanjem hranil vodijo v 3 milijone smrti v enem letu. Kako zmanjšamo vnos natrija? Izberimo polnovredno hrano in ne procesirane. Procesirana hrana je dejansko kriva za 75% uživanja natrija po svetu.

Pomanjkanje sadja

Ja, kar 2 milijona smrti je povezanih s prenizkim uživanjem sadja. Najboljši način, da naše telo dobi dovolj hranil, je, da vsak dan pojemo en sadež ali pa iz njega naredimo smuti.

Nizek vnos polnovrednih žitaric

To je sicer malo težje, če se držimo diete z manj oglikovimi hidrati, kot je paleo ali keto dieta. A dejansko je kar 3 milijone smrti povezanih s premajhnim vnosom polnovrednih žitaric. Nekatere študije so tudi pokazale, da uživanje polnovrednih žitaric zmanjša umirljivost.

Povzeto po: Fab Fit Fun

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo