3 PREPROSTE IN SLASTNE SLADICE IZ GRŠKEGA JOGURTA

Grški jogurt je različica navadnega jogurta, ki je v zadnjem času popolnoma spremenil koncept tega izdelka. Zadnja leta predstavlja pravo izjemo v velikanski poplavi jogurtov na trgovinskih policah, saj je primeren tako za zajtrke, večerje, sladice in še marsikaj drugega. V nadaljevanju ti predstavljamo 3 preproste in slastne recepte z grškim jogurtom.

Njegova tekstura je gostejša kot pri navadnem jogurtu, prav tako je okus bolj izrazit, intenziven in rahlo kisel, lahko bi rekli, da spominja na kefir. Na voljo je veliko različnih zvrsti grškega jogurta, nekateri z večjo količino maščob, drugi z manjšo, nekateri pakirani v manjše lončke, spet drugi v večje plastične posode za večje število obrokov.  Grški jogurt je produkt, ki ga ljudje najraje izberejo za osnovo svojega zajtrka. Če nimaš idej, kako ga vključiti v svoj obrok, ti bodo zagotovo pomagali naslednji nasveti.

Grški jogurt z oreščki in medom

To je ena izmed različic tradicionalnega grškega zajtrka. Grki najraje uporabijo orehe, ti pa lahko uporabiš katerekoli oreščke, ki jih imaš doma, prav tako lahko dodaš tudi suho sadje. Za še bolj izrazit okus lahko v skodelico z jogurtom in oreščki dodaš 1 ali 2 čajni žlički cimeta ter vse skupaj dobro premešaš. Na koncu dodaj še med in uživaj v izvrstnem zajtrku.

Čokoladni grški jogurt

Zmešajte želeno količino jogurta z dvema ali tremi žlicami čistega kakavovega prahu. Vse skupaj dobro premešaj z lopatko, dokler ne dobiš kremaste in enakomerne teksture. Po želji dodaj sveže narezano sadje in za več energije dve čajni žlički chia semen.

Banofee  

Gre za različico slavnega banofee-ja, le da namesto smetane uporabiš grški jogurt. S tem bo banofee manj kaloričen, ampak še zmeraj zelo okusen. Svoje najljubše piškote zdrobi na manjše koščke in jih položi v kozarec. Izmenjaje dodajaj 1 žlico mlečne karamele (dulce de leche) in grški jogurt. Na koncu lahko sladico okrasiš s koščki oreščkov, mandljevimi lističi ali čokolado.

Povzeto po: In Style

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo