4 NAJPOGOSTEJŠI VZROKI ZA RAZPAD ZVEZE

Velikokrat na začetku vse deluje popolno: noro sta zaljubljena, imata se dobro, zdi se, da drug drugega dopolnjujeta. Čez čas, ko sveža zaljubljenost začne pojenjati, pa naenkrat začneta opažati napake drug na drugem. Zveza se počasi krha in ne veste, kaj bi storili. Trudite se, pa se zdi, da je vse skupaj samo še slabše, dokler ne prideta do čistega konca. Kaj je šlo narobe, ko pa je bilo vse tako popolno?

Predstavljamo vam 4 najpogostejše vzroke za razpad zveze:

1. Pomanjkanje komunikacije

Komunikacija je prvo pravilo za obstoj zveze. Če s partnerjem ne komunicirate veliko in je vajina komunikacija slaba, bo to slej ko prej prineslo veliko težav. Pomembno je namreč, da oba izražata svoje občutke in mnenja, saj lahko le na tak način normalno funkcionirata skupaj. Velikokrat imata različne poglede na stvari in tako je tudi prav, vendar je izjemno pomembno, da to tudi izrazita drug drugemu.

2.  Neiskrenost

Ključna stvar v razmerju je iskrenost ne glede na to, kako grda je resnica. Če eden od partnerjev laže iz kakršnegakoli razloga, je v razmerju nekaj hudo narobe. Dobro razmerje se namreč gradi na zaupanju, če pa je to zaupanje enkrat izdano, to na obeh pusti velik pečat. Marsikdo ne more odpuščati in gre zato naprej. Laganje in varanje sta tako najpogostejša vzroka za razpad zveze.

3. Tragedija v družini

Če eden od partnerjev doživi izgubo bližnjega in se zateče v žalovanje, lahko včasih nastane med partnerjema velik prepad. Drugi partner se mu pogosto ne zna približati in tako se odtujita, da na koncu še vesta ne, zakaj sta sploh skupaj. To lahko povzročijo poleg smrti bližnjega tudi neplodnost, finančne težave ali kakšni drugi resni problemi. Zato je izjemno pomembno, da se partnerja v zvezi pogovarjata in izražata svoje občutke.

4. Različne življenjske ambicije

Dva človeka se noro privlačita, tako telesno kot osebnostno, čez čas pa ugotovita, da imata tako zelo različne cilje v življenju, da čez to preprosto ne moreta. Nekdo si močno želi v tujino, nekdo pa bi srčno rad ostal doma zaradi sorodnikov ali dobre službe. Nekdo si želi otroke, nekdo pa ne. Včasih prideta partnerja do razpotja in ugotovita, da so jima lastni interesi, kariera in želje veliko bolj pomembni kot pa skupno življenje in zato se razideta. Pri tem sta komunikacija in sklepanje kompromisov prav tako izjemnega pomena, če pa se uskladiti ne da, je morda razhod še najboljša rešitev.

 

Povzeto po: Bustle

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo