4 PSIHOLOŠKI SIMPTOMI DEPRESIJE

Ne glede na to, kako pogosta je depresija, jo je precej lahko ignorirati ali jo narobe diagnosticirati, kar je lahko zelo slabo. Če se depresije ne preverja, se lahko hitro zgodi, da bolezen bolnike začne izčrpavati.

Depresija se lahko izraža na različne načine, ki so odvisni od vsakega bolnika in medtem, ko lahko poznate fizične simptome, obstaja tudi nekaj znanih psiholoških znakov, ki jih ne smete ignorirati. Spodaj so štirje, ki jih lahko najdete tudi sami.

Izguba interesa

Nezmožnost, da bi uživali v stvareh, ki so nam še nedolgo nazaj predstavljale velik užitek in izguba interesa pri normalnih družbenih aktivnostih, kot je druženje s prijatelji, je eden rdečih znakov, da se zapirate vase.

Izčrpanost in zaspanost

Teža misli in skrbi lahko vodi do izčrpanosti in neprespanosti, saj svojih misli nikakor ne morete ugasniti.

Hude duševne reakcije

Če doživljate občutke nesrečnosti, boste mogoče ugotovili, da vaše reakcije na negativne situacije povzročajo zelo močne čustvene reakcije ali pa se s stvarmi preveč obremenjujete.

Stalen pesimizem

Občutki nemoči, razdraženosti in žalosti so del človeške izkušnje, a če opažate, da se vam to ponavlja ali traja dlje kot normalno, je potrebno glede tega nekaj ukreniti.

Povzeto po: Popsugar

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo