4 ŽIVILA, KI VAM LAHKO DAJO VEČ ENERGIJE KOT KAVA

Pitje kave ima veliko pozitivnih učinkov na naše telo, vendar je zelo pomembno, da z vnosom ne pretiravamo, saj lahko to sproži ravno obratno reakcijo. Če imate veliko potrebo po kavi, pa veste, da je spijete preveč, imamo rešitev za vas. Enako velja za vse tiste, ki kave ne pijejo ali ne smejo piti, pa vseeno potrebujejo nekaj, kar zjutraj oziroma čez dan spodbudi organizem, da lahko normalno funkcionirate. Predstavljamo vam seznam živil, ki vam lahko dajo še več energije kot kava.

SMUTI

Smuti je odlična rešitev za hiter in zdrav zajtrk za vse tiste, ki se vam neprestano mudi, pa bi vendar radi jedli zdravo. Obstaja ogromno različnih receptov za dober in zdrav smuti. Če želite takšnega, ki vas bo resnično napolnil z energijo, poskrbite, da vanj dodate grški jogurt, banane, laneno seme in špinačo.

HUMUS

Ne samo, da vam bo dal energijo za več ur, tudi izjemno zdrav je. Lahko ga namažete na kruh, nekateri ljudje pa ga uživajo tudi s slanimi prigrizki. Če bi se temu radi izognili in jedli bolj zdravo, lahko navaden čips nadomestite z ohrovtovim ali čipsom iz leče, sicer pa lahko v humus namakate tudi koščke kumaric, zelja in mlado korenje.

GRŠKI JOGURT S SADJEM

Izberite lahek grški jogurt brez dodanega sladkorja in maščob. Če se vam zdi premalo sladek, dodajte drobno narezane koščke sadja, ki vam bo dalo še dodatno energijo. Najboljša izbira so borovnice, maline ali jagode. Če vam je vse skupaj še vedno premalo sladko, lahko po vrhu dodate še med, ki ga kombinirate s hrustljavimi žitaricami.

ARAŠIDOVO MASLO IN BANANE

Banane so prava zakladnica kalija, magnezija, vlaknin in sladkorja, ki sestavljajo pravo energijsko bombo. Če jih ne marate, so dober nadomestek tudi jabolka, ki pa vas bodo sicer nasitila za manj časa. Oboje se zelo dobro kombinira z arašidovim maslom, ki vas bo napolnilo še z dodatno energijo. Tako si boste privoščili zdrav in energijsko zadovoljujoč obrok hkrati. Previdni morate biti le, da z arašidovim maslom ne pretiravate.

Povzeto po: Thrive Global

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo