7 NAVAD, S KATERIMI BOSTE ŠE USPEŠNEJŠI V IZPITNEM OBDOBJU

Univerza je odličen čas za spoznavanje novih ljudi in eksperimentiranje, hkrati pa je tudi ključni korak v povezavi z vašo izobrazbo. Razmislite o naslednjih 7 ključnih študijskih navadah, ki vam bodo pomagale, da boste uspeli na fakulteti.

Fakulteta je razburljiv trenutek v življenju vsakega študenta in začetek poti do uspešne kariere. Ne glede na stopnjo trenutne izobrazbe je pomembno vedeti, kako se lotiti študija, saj lahko v nasprotnem primeru zelo hitro razvijemo navade, ki slabo vplivajo na našo sposobnost za uspeh v prihodnosti. Zato upoštevajte te pomembne študijske navade, da boste postale odlične študentke.

Organiziraj si čas, ki ga imaš na voljo za učenje

Pomembno je, da svoj čas pravilno razporediš. Morda se zdi težko najti primeren čas za učenje zraven vseh ostalih šolskih (in življenjskih) obveznosti, vendar ne moreš vsega prepustiti naključju, saj se v nasprotnem primeru učenju ne boš dovolj hitro posvetila. Pravilna organizacija ti bo pomagala tudi pri lažji razporeditvi vseh izpitnih rokov in kolokvijev.

Težjim izpitom posveti več časa 

Vsak študent ima pred sabo vsaj en izpit, ki se ga boji. Z njim se potrebno soočiti dovolj hitro, saj mu je potrebno posvetiti največ časa. Tako boš pridobila občutek znanja in miru, ki ga pred takim izpitom tudi potrebuješ.

Najdi si prijatelja, s katerim boš razpravljala o snovi 

Čeprav je učenje s prijateljem v večini primerov zabavno, se vseeno zavedajta resnosti situacije in odgovornosti. Med seboj delita zapiske, postavljajta si vprašanja in razjasnita morebitne nejasnosti.

Uči se vsak dan

Z vsakdanjim ponavljanjem se boš hitreje privadila na učenje, hkrati pa lahko snov razdeliš na več delov. Ni potrebno, da vsak dan ponoviš celotno snov, osredotoči se predvsem na najbolj zahtevne dele.

Nagradi svoj trud 

Ko dosežeš svoje cilje, si kupi sladoled ali karkoli drugega. Izbereš lahko tudi manjše nagrade, kot so poslušanje pesmi ali del priljubljene serije.

Izogibaj se motnjam koncentracije 

Izklopi televizijo in mobilni telefon. Če tega ne zmoreš, pojdi v knjižnico.

Poišči si ustreznega inštruktorja 

Če opaziš, da sama ne zmoreš razvozlati in razumeti vse snovi, si poišči pomoč. Oglasi za najem inštruktorja so zagotovo dosegljivi na tvoji univerzi, lahko pa za mnenje prosiš tudi prijatelje, ki so že imeli opravka z njimi.

Povzeto po:  Civil Geeks

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo