4 ŽIVILA ZA MOČNE IN ZDRAVE NOHTE

Imate težave z nohti? Se vam luščijo in lomijo in nikakor ne morete obdržati urejene oblike? Naj vas razveselimo z novico, da se vaše težave dajo rešiti po povsem naravni poti. Predstavljamo vam seznam živil, ki vam bodo pomagala na poti do močnih in zdravih nohtov.

RIBE

Za čvrste in zdrave nohte je pomembno, da zaužijete dovolj beljakovin. Ribe so bogat vir beljakovin in koristnih omega-3 maščob. Če so vaši nohti tanki in krhki, so ribe prava rešitev za vas, saj jih bodo pomagale okrepiti. Rib ne bi smeli uživati samo za zdrave nohte, ampak nasploh za zdravo telo. Nobena skrivnost namreč ni, da se naše splošno zdravje odseva tudi na nohtih.

JAJCA

Jajca so odličen vir beljakovin, vitamina D, A in E ter železa in kalcija, ki pomagajo učvrstiti vaše nohte in jih zaščitijo pred lomljenjem in cepljenjem. Jajca lahko uživatena veliko načinov: samostojno, v solati ali v kombinaciji z zelenjavo.

ZELENA ZELENJAVA

Zelena zelenjava, kot so špinača, brokoli in ohrovt, ogromno pripomorejo k zdravim nohtom. So namreč odličen vir vitamina A, železa, kalcija in vitamina C, hkrati pa so tudi izjemno nizkokalorični. Uporabite lahko surove špinačne liste kot podlago za vašo solato, vse skupaj prelijte z olivnim oljem, dodajte malo česna in uživajte v zdravem obroku. Iz brokolija lahko skuhate okusno juho ali pa zelenjavo nalahno popražite ali skuhate. Vaši nohti bodo čudoviti.

OREŠČKI

Ne samo za zdrave nohte, tudi za zdravje celega vašega telesa je na jedilnik potrebno dodati nekaj surovih oreškov na dan. Še posebej mandlji in orehi so polni mineralov, vitamina E in omega-3 maščob.

Če boste torej vključili ta 4 živila na svoj jedilnik in si za povrh nehali gristi nohte, bodo vaši nohti lepi in zdravi.

Povzeto po: NDTV Food

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo