5 IDEJ ZA JESENSKO POTOVANJE

Ste tudi vi eni tistih, ki so si nekaj dopusta prihranili za jesenske dni, ko je turistična sezona v glavnem mimo in gneče na cesti počasi izginjajo? September, oktober in november so lahko idealni meseci za jesensko potovanje, saj je vreme še vedno toplo in naklonjeno, ni pa prevroče. Če še nimate ideje, kam potovati, je tukaj nekaj idej za jesensko potovanje:

1. Italija

Bolj mile temperature, od 10°C do 20°C, so marsikateremu popotniku veliko bolj všeč kot pasja vročina, ki jo lahko doživite poleti. Rim je zato popolna destinacija za jesensko potovanje za tiste, ki si radi ogledujete in ne marate vročine.

2. Španija

Praktično katerokoli špansko obalno mesto je jeseni vredno obiskati. Temperature so še zmeraj visoke, vendar manj kot poleti, glavna turistična sezona pa je mimo. Za spremembo imate na plaži svoj osebni prostor, morje je ponavadi še vedno toplo. Priporočamo Barcelono in Valencijo, če pa bi si radi zagotovili toplo vreme, pa je pravi odgovor južna Malaga.

3. Turčija

Jesenski Instanbul je lahko pravi raj za popotnike. Temperature se gibljejo od 13°C do 25°C, kar ni ne premrzlo ne prevroče. Tako lahko brezskrbno uživate v vseh turških lepotah.

4. Velika Britanija

London je najlepši prav od septembra do novembra. Čudoviti britanski parki žarijo v živih jesenskih barvah in ponujajo dih jemajoč razgled.

5. Grčija

Če ste ljubitelji morja, je grška obala prava jesenska destinacija za vas. Morje v Grčiji je jeseni zelo toplo, bolj kot ob španski obali, zato vam je kopanje zagotovljeno. Peščene plaže in osupljiva grška arhitektura vas bodo zagotovo navdušile.

 

Če ste ljubitelji dobre hrane in na potovanjih radi preizkušate nove jedi, pa kliknite TUKAJ.

 

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo