5 NAČINOV, KAKO PREPREČITI SMRČANJE

 Imate tudi vi težave s smrčanjem? Ali pa morda vaš partner? Glasno smrčanje je lahko ponoči obupno moteče za oba, zato je skrajni čas, da nekaj ukrenete. Predstavljamo vam nekaj načinov, kako preprečiti smrčanje, upamo, da bo vam vsaj eden izmed njih v pomoč.

1. Zamenjajte položaj med spanjem

Tipičen spalni položaj, v katerem smrči večina ljudi, je spanje na hrbtu. Takoj, ko se obrnete na bok ali uležete na trebuh, se pri večini stanje izboljša. Vredno je poskusiti.

2. Če imate prekomerno telesno težo, shujšajte

Včasih pomaga, vendar ne zmeraj – tudi vitki ljudje včasih smrčijo. Vsekakor pa vam izguba prekomerne telesne teže ne bo škodila, saj boste s tem poskrbeli za svoje zdravje.

3. Izogibajte se alkoholu

Alkohol še dodatno spodbuja smrčanje. Ljudje, ki sicer običajno ne smrčijo, velikokrat po uživanju alkohola glasno smrčijo.

4. Poskrbite, da nimate zamašenega nosu

Če ste prehlajeni ali imate nasploh težave z dihanjem, je veliko večja možnost, da boste smrčali. Če se najdete v tem opisu, torej najprej odpravite primarno težavo – po potrebi obiščite tudi zdravnika.

5. Poskrbite za kvaliteten spanec

Če ste preutrujeni ali pod stresom, je veliko več možnosti, da boste ponoči smrčali. En način, kako preprečiti smrčanje, je tudi, da najprej poskrbite za kvaliteten način življenja. Za miren in zdrav spanec lahko spijete tudi skodelico TEGA čaja.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo