5 NAČINOV, S KATERIMI SE BOSTE V SVOJI KOŽI POČUTILI BOLJ UDOBNO

Ves čas nam narekujejo, kako moramo izgledati, kako se moramo počutiti, kako moramo spati in kaj moramo jesti. Vse to nas zelo hitro lahko utrudi. Kdor ima čas, da dnevno posluša, ali lahko jemo ali ne smemo jesti ogljikovih hidratov in ali moramo vsak dan po eno uro telovaditi ali ne. Fraza, da moramo biti to, kar smo, se veliko uporablja, a vseeno je izredno resnična, saj ena stvar ni primerna za vse, saj smo si med seboj različni in bi morali biti vsi v svoji koži tako samozavestni, da bi jedli in delali točno to, kar želimo. Na žalost je to precej lažje reči kot storiti, zato imamo za vas nekaj predlogov.

Uživaj v svojem telesu

Zapomnite si, kaj vaše telo vsak dan naredi za vas. Raje se osredotočite na to, kaj vaše telo lahko stori za vas in ne, kako je videti. Mogoče vam je pomagalo ustvariti drugo človeško bitje, ali pa vam je pomagalo preteči maraton ali splezati na goro. Lahko pa vas enostavno drži pri življenju in poskrbi, da živite.

Spremenite svoje obnašanje

Vsakič, ko se znajdete v slabi ali dobri situaciji, je na vas, da se odločite, kako boste to situacijo sprejeli. Verjemite ali ne, samo na vas je, ali se boste kritizirali, ali boste raje sprejeli samega sebe in se imeli radi takšne, kot ste. Prvi korak k temu je, da se nehate psihično obremenjevati zaradi stvari, ki jih ne morate spremeniti. Vi ste tisti, ki imate kontrolo.

Uživajte s svojimi mislimi

Preden se lahko udobno počutite v svoji koži, se morate udobno počutiti tudi v svojih mislih. Zato je pomembno, da nekaj časa posvetite samo sebi. Delajte stvari, ki jih imate radi, lahko je to joga, meditacija ali se enostavno za kakšen dan odklopite od interneta.

Obdajte se z ljudmi, ki imajo podobno razmišljanje kot vi

Vsak ima prijatelja, ki je ves čas slabe volje in hitro se lahko zgodi, da bo zraven potegnil tudi vas. Kljub temu, da tega ne želijo, težko spremenijo svoje počutje in mišljenje. A ne pustite, da vas njihova negativnost spravi na tla. Podpirajte svoje prijatelje, a se vseeno obkrožite s pozitivnimi ljudmi, ki vam bodo pomagali, da se boste dobro počutili v svoji koži.

Smejte se

Nikoli ne podcenjujte moči nasmeha. Potrudite se in se več smejte, tudi takrat, ko se ne želite. Ko se smejimo, možganom pošiljamo signale sreče, ki povečajo naše hormone sreče, ti pa na splošno poskrbijo, da smo bolj srečni.

Povzeto po: Popsugar

K. R.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo