5 prednosti zanositve po 30. letu starosti

prednosti-zanositve-po-30.-letu

Živimo v času, ko postane ustvarjanje družine prioriteta veliko kasneje, kot je bilo to nekoč. Dejstvo je, da že šolanje in izobrazba pri večini ljudi trajata dlje,  prav tako iskanje redne zaposlitve in finančna osamosvojitev. Pari se vse pogosteje odločajo za otroke šele po 30. letu starosti. Najbolj plodna leta za ženske naj bi bila med 20. in 25. letom, kljub temu pa je danes zanositev po 30. letu (in še veliko kasneje) v večini primerov povsem varno in brez posebnih tveganj. Ne boste verjeli, ampak obstajajo tudi številne prednosti zanositve po 30. letu. Katere so to, preberite spodaj.

1. Finančna stabilnost

Načeloma smo po 30. letu bolj finančno stabilni kot v rosnih dvajsetih. Dosegli smo določeno stopnjo izobrazbe, imeli čas, da najdemo solidno službo in začeli varčevati. Da si lahko par privošči otroka, mora biti navsezadnje dobro finančno preskrbljen. Kakšni so sprotni stroški, si je prej skorajda težko zares predstavljati.

2. Čustvena zrelost

Prerasli ste puberteto in prerasli ste načeloma tudi egoistične mladostniške odločitve in način razmišljanja. Seveda je čustvena zrelost stvar posameznika, v veliki večini pa se vsi ljudje po 30. letu počasi zresnimo, dozorimo in se nekje najdemo. Šele, ko začnete ceniti in ljubiti same sebe, boste lahko takšno ljubezen nudili tudi otroku. Ko vam bo kristalno jasno, da ste pripravljeni otrokove potrebe v trenutku postaviti pred svoje in se marsikdaj tudi žrtvovati.

3. Impulzivna odločitev

Če se odločite za zanositev po 30. letu, to najbrž ni impulzivna odločitev. Je odločitev, o kateri ste razmišljali dlje časa in pretehtali vse prednosti in slabosti. Svojo rosno mladost ste na veliko izživeli, stvari, za katere vam je žal, da jih niste preizkusili, praktično ni. Premlade mamice pogosto sprejmejo prehitro in preveč impulzivno odločitev, ko v resnici še niso pripravljene zares postati mame. Globoko v sebi to še leta in leta obžalujejo, z občutkom krivde razmišljajo, kako bi bilo, če se otrok takrat še ne bi rodil – kaj vse bi lahko počele, doživele.

10 znakov, da si partner želi otroka z vami

4. Partner

Prednosti zanositve po 30. letu starosti se skrivajo tudi v tem, da ste po vsej verjetnosti uspeli do potankosti spoznati svojega partnerja. Pomembno je, da tako veliko odločitev sprejmete skupaj z nekom, ki mu zaupate, ga poznate in ga imate radi.

5. Večja možnost za spočetje dvojčkov

FSH (folikel stimulirajoči hormon) narašča s starostjo. V tem času obstaja več možnosti za spočetje dvojčkov ali celo trojčkov.

5 ZNAKOV, DA SI PRIPRAVLJENA IMETI OTROKA

Povzeto po: Mom Junction

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo