4 znaki, da ste zabredli v toksično razmerje

toksično-razmerje

Zdravo razmerje je težko definirati, saj imajo različni pari različna pričakovanja in želje. Nekateri so bolj odprti, drugi manj. Nekateri brez težav v svoje razmerje vključujejo tudi tretjo osebo, pri drugih takšna opcija v nobenem primeru ne pride v poštev. Kljub temu pa obstajajo univerzalne stvari, ki kažejo na to, da v vašem razmerju nekaj ni vredu. Da ste zabredli v toksično razmerje. Če se prepoznate v spodnjih znakih, nemudoma ukrepajte. Če pogovor in sprememba načina življenja ne zaležeta, je morda za oba bolje, da končata skupno poglavje vajinega življenja.

1. Sebičnost

Če je vaš partner sebičen in se zmeraj ozira le na svoje potrebe, vajino razmerje ne more normalno funkcionirati. V razmerju morata prevladovati vzajemnost in solidarnost. Normalno je, da mora vsak od vaju ceniti sebe, a hkrati tudi partnerja. Zato ne pričakujte ljubezni, če je tudi sami ne dajete. Če jo dajete vi, vaš partner pa ne, pa je čas za nadaljnje ukrepanje.

2. Obsojanje in kritiziranje

Vaš partner je vaš partner z razlogom. To pomeni, da vas nima pravice obsojati. Pravico ima izraziti svoje mnenje in morebitno nestrinjanje, niste pa dolžni prenašati nenehnih kritik in očitkov. Enako velja v obratnem primeru.

3.  Narcisizem

Če je partner preveč zagledan vase (bolj kot v vas), je to zagotovo toksično razmerje. To pomeni, da ima vas zgolj zato, da zadovoljuje svoje narcisistične potrebe in ne zato, ker bi vas resnično ljubil. S takšnim človekom je izjemno težko živeti. Če želite izvedeti, kako se spoprijeti s takšno situacijo, kliknite TUKAJ.

4. Nezaupanje

Pomanjkanje zaupanja med partnerjema pogosto ogrozi in uniči marsikatero zvezo. Pretirano ljubosumje in nenehna sumničavost vodita v propad. Pomembno je, da si s partnerjem zaupate. Pogovarjajta se in izražajta svoje občutke. Le tako si bosta lahko popolnoma zaupala.

5. Pretirana požrtvovalnost

Če v razmerju niste srečni, ker ste se za voljo vajinega skupnega življenja odpovedali stvarem, ki vas osrečujejo, to za vajino razmerje ni obetajoče. Pretirana požrtvovalnost lahko vodi v resne probleme. Vi ste nesrečni in boste nesrečni v prihodnosti, morda celo do te mere, da boste partnerju še leta in leta očitali. Naučita se sprejemati kompromise. V življenju premišljeno sprejemajta odločitve.

KAJ STORITI, KO TE PARTNER PREVARA?

Povzeto po: MSN

Komentarji
Morda vas bo zanimalo