KAJ STORITI, KO TE PARTNER PREVARA?

Varanje je danes zelo razširjen problem mnogih parov, hkrati pa eden vodilnih razlogov za razpad razmerja. Ko te partner prevara, ni več poti nazaj, nikakor ne more biti spet vse po starem. Kljub temu pa to ne pomeni nujno, da morata končati zvezo. V veliki večini odločaš ti. V tistem trenutku je vse na tebi, zato v primeru, da se ti je to zgodilo, pozorno preberi naslednje nasvete.

Vemo, grozno je. Počutiš se, kot da bi v tebi nekaj umrlo, vse lepe predstave o tvojem partnerju so se v sekundi podrle in zaupanje je strohnelo. Počutiš se izdano in sprašuješ se, na koga na tem svetu se sploh lahko zaneseš, začenjaš dvomiti v pravo ljubezen. Takšna reakcija je popolnoma normalna, ampak pomembno je, da skušaš ohraniti mirno kri in odreagirati kot zrela ženska, kar tudi si. Globoko vdihni, vzemi si nekaj časa zase, potem, ko boš pripravljena, pa sledi naslednjim korakom.

1. Partnerju daj priložnost, da pojasni, kaj se je zgodilo.

Ne odvihraj, ne zapri se vase, ampak govori z njim. Ne glede na to, ali si to izvedela slučajno ali ti je priznal sam. Še posebej, če ti je priznal sam, mu prisluhni. V nobenem primeru njegovo dejanje ni upravičeno, ampak pomembno je, da mu v primeru, da ti želi pojasniti, prisluhneš. Če ne zmoreš takoj, si najprej vzemi nekaj časa zase, da predelaš situacijo.

2. Nikakor ne krivi sebe.

Če boš samo enkrat pomislila, kaj v zvezi si delala narobe, da je to storil, pri priči odnehaj. On je tisti, ki je naredil napako, ne ti. Če mu v razmerju kaj ni ustrezalo, je njegova dolžnost, da ti to najprej pove, ne pa da vajine težave rešuje v postelji z drugo žensko.

3. Svoje potrebe daj na prvo mesto in se zaščiti.

Seveda ga še vedno ljubiš, četudi si močno želiš, da ga ne bi. Zato pa tako zelo boli. Ampak to je trenutek, ko moraš dati na prvo mesto sebe. Dobro premisli, česa si želiš. To je ključno pri odločitvi, ali boš razmerje končala ali ne. Si pripravljena na novo poglavje v svojem življenju? Morda boš srečnejša. Sčasoma bo bolečina, ki ti jo je zadal, zbledela. Morda boš našla nekoga drugega in ugotovila, da se je vse skupaj zgodilo z razlogom.

Ali pa si mu pripravljena odpustiti in po pogovoru nadaljevati nekoliko spremenjeno razmerje? Vendar pazi, da se ne boš ujela v past. Če to naredi še enkrat, bo še huje. Če mu nisi pripravljena odpustiti in ga boš do konca življenja samo še opominjala na to, obenem pa razžirala samo sebe, se raje odloči, da je konec in pojdi.

4. Če potrebuješ pomoč, jo poišči.

Ko te partner prevara, si lahko psihično čisto na dnu. Poišči pomoč. Zateči se k prijateljicam ali kr družini, govori in joči. Daj iz sebe vse, kar moraš. Če ne gre drugače, si poišči tudi strokovno pomoč.

Če si se odločila, da boš ostala, razmisli, kaj morata v razmerju spremeniti. Prisluhni, kaj je partnerja pripeljalo do tega dejanja, odkrito se pogovorita o vsem, kar vaju v razmerju moti. Začnita od znova. Odpusti, ampak nikakor ne pozabi.

Če si se odločila, da tega enostavno ne preneseš, pojdi naprej. Na svetu je ogromno ljudi, morda pa svoje sorodne duše v resnici še nisi našla. Nikakor ne ostani v zvezi zato, ker te je strah biti sama!

KAKO SE POVZPETI, KO ENKRAT DOSEŽEŠ DNO

Povzeto po: Huffpost

Komentarji
Morda vas bo zanimalo