5 DOMAČIH RECEPTOV ZA USTNE VODICE

Da bi prekrili slab zadah, pogosto uporabljamo ustne vodice. Ponavadi so učinkovite, vendar je najpogostejša napaka, ki jih dela veliko ljudi, da ustne vodice uporablja namesto ščetkanja. Za dobro ustno higieno je nujno mehansko odstranjevanje zobnih oblog, ne pa zgolj splakovanje.

Prepogosta uporaba ustne vodice lahko doseže tudi nasproten učinek in ti škodi; lahko povzroči draženje in izsuši sluznico. Da ne uporabljaš preveč agresivne ustne vodice in tvegaš njene slabosti, si lahko ustno vodico doma pripraviš sama. Pomagala se ti bo znebiti slabega zadaha, pripomogla k boljši ustni higieni – poleg ščetkanja (!) – za povrh vsega pa je narejena iz popolnoma naravnih snovi, ki bodo dobro dele celotnemu telesu. Preveri recepte in izberi tisto, ki ti najbolj ugaja.

1. Kokosova ustna vodica

Potrebuješ:

  •  1 žlica kokosovega olja

Žvrkljaj kokosovo olje vsaj 10-15 minut. Vajo ponavljaj vsak dan vsaj enkrat dnevno. Ne boš poskrbela le za dobro ustno higieno, razstrupila boš tudi telo.

2. Solna ustna vodica

Potrebuješ:

  • 1 čajno žličko soli
  • 1 kozarec tople vode

Zmešaj sol in vodo in se prepričaj, da se sol dobro raztopi. Nato usta splakni z raztopino – to lahko počneš 2-3 x dnevno, še najbolje po obroku.

 

7 ŽIVIL, KI NARAVNO BELIJO ZOBE

3. Aloe vera

Potrebuješ:

  • 1/2 kozarca soka aloe vere
  • 1/2 kozarca destilirane vode
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone

Vse skupaj dobro premešaj in splakni svoja usta vsakič, ko si umiješ zobe. Priporočljivo je, da to narediš 3-4 x dnevno. Takšno raztopino je posebej primerna za tiste, ki imajo težave s krvavečimi dlesnimi.

4. Eterična olja

Potrebuješ:

  • 2-3 kapljice cimetovega olja
  • 1 kozarec destilirane vode

Vse skupaj dobro premešaj in splakni usta, to lahko storiš večkrat na dan. Namesto cimetovega olja lahko uporabiš tudi olje čajevca, ki je morda nekoliko bolj agresivno, zato izberi tistega, za katerega se ti zdi, da ti bolje ustreza. Tako cimetovo kot tudi olje čajevca deluje protibakterijsko.

 

Povzeto po: Style Craze

Komentarji
Morda vas bo zanimalo