KAKO SE POVZPETI, KO ENKRAT DOSEŽEŠ DNO

Ne ustrašite se, če enkrat dosežete dno. V primeru, da ste dosegli mejo svojih moči, če vas je zadnje razočaranje zares zadelo, ne smete pustiti, da ostanete v tem osebnem in psihološkem breznu. Povzpnite se!

Potreben je zagon in velika želja po tem, da vaše dostojanstvo ostane nad gladino vode. Vsi smo se vsaj enkrat znašli na točki, ki jo imenujemo ‘dno’. Ostane nam samo ena možnost: korenita sprememba in postopno izboljšanje.

Ni se lahko ponovno povzpeti

Vsi, ki so se že kdaj znašli na dnu, vedo, da se je zelo težko pobrati in nadaljevati pot. Bistveno je, da ne smemo pustiti, da nam strah, obup ali neuspeh izbijajo željo po tem, da bi se pobrali.

Zamisel, da nas bo samo absolutni obup pripeljal do izboljšanja, ni resnična. Prav tako ni treba trpeti, da bi verodostojno vedeli, kaj je življenje. Obstajajo ljudje, ki udarijo ob dno, in od tam iščejo svetlo točko. Drugi se namesto tega ujamejo v melanholijo in v občutek kronične depresije.

Ne smete se navaditi na občutek nemoči

Biti na dnu ne pomeni zgolj občutka malodušja, ampak tudi občutek globoke osamljenosti. Počutimo se, kot da smo ujeti v jami, ker naše misli ne morejo krožiti in zato postanejo čudne in ujete. Ne pozabite, da že ena stopnica višje vliva ponovno upanje v boljši jutri.

Pomagate si lahko z zbiranjem in ureditvijo misli. Skozi knjige se lahko o sebi naučite marsikaj, prav tako pa o stvareh, ki v vas vzbujajo občutek strahu. Seznam knjig, ki vam bodo pomagale pri osebnostni rasti, najdete TUKAJ.

Vzpon je težak, ker pomeni, da moramo najprej premagati strah. Ne čakajte z iskanjem pomoči. Strokovnjaki vam bodo pomagali poiskati novo puščico življenja, ki bo po nedavnem potegu nazaj znova poletela daleč naprej. Potrebujete izrazito spremembo.

Zavedati se moramo, da ne dojemamo vsi problemov z enako mero. Nekdo lahko enak problem vidi zgolj kot oviro, ki jo bo zlahka preskočil, spet drugi pa se bo v identični situaciji popolnoma izgubil. Ne obsojajte!

Zaupajte se nekomu, ki vam je blizu. Morda se ne zaveda situacije, v kateri ste se znašli. Če imate občutek, da vam nihče ni zares blizu, so vam zmeraj na voljo za to usposobljeni strokovnjaki. Psihologija je kompleksna študija in vaših težav nihče izmed njih ne bo jemal za neuravnovešene.

Zmorete. Rešitev in osvoboditev je na vidiku.

Povzeto po: La mente es maravillosa

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo