KAJ POČETI NA DEŽEVEN DAN?

Kaj početi in kam se odpraviti na deževen dan, da ga vseeno kljub slabemu vremenu pametno izkoristimo? Za vas smo pripravili nekaj idej, kako in kje lahko preživite letošnje spomladanske deževne dni.

Obiščite muzej ali galerijo.

Obstaja kar nekaj galerij in muzejev, ki jih zagotovo še niste videli, nekaj med njimi pa ima nekatere dneve celo prost vstop. Zakaj ne bi deževnega dne posvetili kulturi in umetnosti?

Obiščite katero izmed jam.

Postojnska jama, Škocjanske jame ali katera izmed manjših ne toliko poznanih jam je kot nalašč za preživljanje prostega časa.

Odpeljite se na spontan izlet z avtom ali vlakom.

Spakirajte kosilo ali prigrizke, si naredite načrt in se odpravite novi dogodivščini naproti.

Sprostite se v termah.

Odpravite se v terme, kjer se razvajajte in se prepusitite masažam ali savnam, ki vas bodo spravile v dobro voljo.

 Poiščite najboljšo restavracijo v mestu.

Ste navdušenec nad dobro hrano ali pijačo? Obiščite svoj najljubši lokal ali restavracijo in si privoščite njihove dobrote.

 Na obisk povabite prijatelje in skupaj skuhajte tematsko večerjo.

Ste na prejšnjem potovanju dobili kopico novih receptov in začimb? Dobite se s prijatelji, si razdelite delo in uživajte v druženju in okusni hrani.

Privoščite si filmski maraton.

Specite kokice, poiščite nekaj dobrih filmov in dan preživite ležerno in sproščeno.

 Pobegnite iz sobe pobega.

Sobe pobega so postale nova atrakcija, ki jo lahko najdete v vseh večjih mestih. Naberite skupino prijateljev in se skupaj lotite izzivov, ki vam bodo pomagali, da boste pobegnili iz sobe.

Bodite prostovoljci.

Obiščite dom za upokojence ali zavetišče za živali in povprašajte, če lahko prostovoljno pomagate. Tako boste dan preživeli aktivno in koristno.

Povzeto po: 203challenges

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo