5 skrivnosti, ki bi jih morala zadržati zase

skrivnosti

Vsak se v življenju slej ko prej nauči, da o nekaterih stvareh ni pametno govoriti z drugimi. Zate in za tvoje bližnje je bolje, če določenih stvari ne deliš s svojimi prijateljicami, sodelavci ali znanci. Zakaj? Ljudje lahko tvoje šibkosti hitro izkoristijo. Hote ali nehote. Da se temu izogneš, je bolje, da molčiš. Katere pa so tiste skrivnosti, ki bi jih morala zadržati zase? Beri dalje.

Tvoje zasebno življenje

Tvoje spolno življenje, slabe navade, religija, šibkosti … ni ti treba govoriti o tem. Bolje je, da ne govoriš o tem z ljudmi, ki jim ne zaupaš popolnoma. Še tisti, za katere misliš, da te zagotovo ne bodo izdali, te včasih razočarajo. Naj bo tvoje zasebno življenje resnično zasebno.

Tvoje misli

Normalno je, da si o stvareh ustvariš določeno mnenje. Ni pa nujno, da ga zmeraj izraziš na glas. Včasih je prva misel, ki te prešine, impulzivna. Koga drugega lahko razdraži, ti pa kasneje ugotoviš, da je bilo vse skupaj prenagljeno in začneš dopuščati tudi druge poglede na zadevo. Lahko se zapleteš v nepotrebne prepire ali zamere, sploh kadar gre za občutljive stvari.

Skrivnosti tvoje družine in prijateljev

“Tega ti ne bi smela povedati, ampak …” Zagotovo poznaš ta stavek, kajne? “Samo tebi bom povedala.” Ne počni tega. Razmisli, kako bi se počutila ti, če bi vedela, da to s tvojimi skrivnostmi počnejo tvoji prijatelji. Ko se ti oseba zaupa, tega zaupanja ne smeš zlorabiti.

Tvoji cilji in plani

Pravijo, da je o ciljih bolje molčati, dokler jih ne dosežeš. S tem se namreč izogneš morebitnemu ljubosumju in tekmovalnosti, še posebej, če si bolj uspešna od drugih. Ne samo to, ljudje lahko tudi ukradejo tvoje ideje in jih predstavijo kot svoje. Prav tako ne boš pretirano zadovoljna, če boš glasno oznanila cilje, ki ti jih kasneje morda ne bo uspelo uresničiti tako, kot si si zamislila.

Tvoja dobrodušnost

Ne razumi narobe. Karkoli dobrega storiš, je super. Vendar vse to izgubi svoj čar, če se s svojimi dejanji postavljaš in hvališ. Ljudje bodo mislili, da vse to počneš samo za pozornost. Bodi radodarna, ker si to želiš. Ne zato, da bi te drugi občudovali.

4 STVARI O VAJINEM RAZMERJU, KI JIH NE SMEŠ DELITI S PRIJATELJICAMI

Povzeto po: Viral Novelty

Komentarji
Morda vas bo zanimalo