Vzdržljiv posteljni okvir 

Postelja je osnova vsake spalnice. Udobno, varno zavetje vam omogoča počitek po dolgem in napornem dnevu. Zagotavlja tudi potrebno podporo hrbtenici in podpira regeneracijo telesa. Zato je treba ta element opreme za dom skrbno izbrati. Namesto neudobnih sedežnih garnitur in zložljivih kavčev je bolje preveriti okvirje postelj, ki zagotavljajo varnost in večletno trajnost.

Iz česa naj bo izdelan posteljni okvir?

Posteljni okvir je treba obravnavati kot temelj dobrega pohištva. Zagotavlja ustrezno stabilizacijo telesa; vam omogoča pravilno razporeditev njegove teže in skupaj s primerno vzmetnico zagotavlja dolg in zdrav spanec. Najbolj priljubljeni posteljni okviri so iz lesa, čeprav se na policah trgovin vse pogosteje znajdejo kovinski ali aluminijasti elementi (takšna rešitev se najpogosteje pojavi pri otroških posteljah).

Posteljni okvirji iz lesa ali materiala na osnovi lesa

Nedvomno je to najpogostejši material, iz katerega je izdelana trdna pohištvena podlaga. Med največkrat uporabljenimi velja izpostaviti:

  • posteljne okvirje iz masivnega lesa – torej iz celih kosov lesa, ki niso razdeljeni na dele. Ga je treba samo očistiti in impregnirati,
  • posteljne okvirje iz lepljenega lesa – torej iz lesenih kosov, ki so med seboj povezani. Običajno takšni elementi izgledajo najbolje: imajo enotno barvo, brez grč ali grdega razbarvanja,
  • posteljne okvirje iz lepljene plošče – kot že ime pove, so to plošče, ki nastanejo s lepljenjem ostružkov, nastalih pri rezanju lesa in so nato spojene z lepilom ali smolo,
  • posteljne okvirje iz ivernih plošč – nastanejo v procesu razvlaknjenja lesne mase. So stisnjene pod zelo visokim pritiskom.

Kovinski okvirji, čeprav so zelo odporni na zmečkanje in mehanske poškodbe, lahko naredijo posteljo nekoliko manj udobno.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo